REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Parlamentarul Mihai Lupu: „Constanţa are o imagine de judeţ corupt“

Parlamentarul Mihai Lupu: „Constanţa are o imagine de judeţ corupt“

Replica API 18 octombrie 2015 | 19:28 114

Deputatul Mihai Lupu, președinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, a susţinut duminică, 18 octombrie a.c., o conferinţă de presă la sediul Partidul Naţional Liberal din municipiul Constanţa pentru a trage un semnal de alarmă privind proiectele de infrastructură în cazul transporturilor. "Aceste investiţii pe infrastructură sunt pe cale de a nu fi implementate niciodată. (...) Nu avem studii de fezabilitate actualizate care să fie aplicabile. (...) Vom face o scrisoare pe transporturi, să spunem clar unde suntem. (...) În perspectiva unui guvern condus de Victor Ponta, cu ministru care este bun la toate (...), nu va avea nici o şansă ca România să se dezvolte pe acest sector", a declarat deputatul Lupu. Președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților acuză conducerea Portului Constanţa de o gestionare şi o administrare proastă, precizând că "nu există nici o perspectivă, nici o gândire strategică şi economică pentru punerea în valoare a unui potenţial fabulos".

"Dacă ne uităm în masterplanul de transporturi al României nu vedem nici o perspectivă, nici un fel de dezvoltare. Vă mai informez că am avut o Comisie de Anchetă cerută de Parlamentul României pentru Portul Constanţa în care a reieşit câteva lucruri foarte urâte. La nivelul Portului Constanţa vorbim de o gestionare şi o administrare foarte proastă. (...) Am atras atenţia că există riscul major de navigaţie, pentru că de 4-5 ani nu s-a mai făcut nu s-a făcut nici o decolmatare a bazinelor portuare. Cheurile sunt într-o stare foarte avansată de degradare. Nu vedem nici o perspectivă, nici o gândire strategică, nici o gândire economică pentru punerea în valoare a unui potenţial fabulos pe care îl are Portul Constanţa. Gândiţi-vă că în Dana 0 avem navele flotei militare româneşti şi navele militare americane şi NATO. Gândiţi-vă ce vulnerabilitate avem pe aceste conflicte majore şi pe o administrare foarte proastă. (...) Trebuie făcută o strategie pentru dezvoltarea acestei ţări", a precizat Lupu. În ce priveşte politica locală, prim-vicepreședintele Filialei Constanța PNL susţine că se fac sondaje pentru fiecare localitate în parte. "Cât privesc alegerile noi ne dorim să dăm Constanţei cel mai bun primar. Noi avem candidaţii noştri. După evaluările noastre sunt oameni de o sută de ori mai buni decât am avut până acum la Constanţa. Dar, facem studiile sociologice şi până la finele lunii noiembrie vom ştim ce îşi doresc constănţenii. Cel mai bun o să ne reprezinte. Eu spun că este neapărată nevoie de schimbarea acestei atitudini, de schimbare a imaginii Constanţei. Constanţa are o imagine de judeţ corupt, nimic nu se mişcă fără şpăgi. Asta se întâmplă de vreo 15 ani încoace“, a declarat parlamentarul Mihai Lupu.

Chiru: Constanţa în utimii şapte ani a stagnat sau chiar înregistrează un regres pe anumite sectoare importante

Deşi în invitaţia de presă era menţionat numai prim-vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal Mihai Lupu, la conferinţă a fost prezent şi Christian Gigi Chiru. Senatorul Chiru a replicat faptul că este "o eroare". El a dorit să vorbească despre încăpăţânarea PNL-ului de a promova şi de a obţine susţinerea majorităţii privind legalizarea votului prin corespondenţă. "Vorbim despre un proiect asumat de toate partidele politice la începutul acestui an împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Vorbim de un drept constituţional pe care cetăţenii români aflaţi peste hotare l-au dobândit prin cetăţenia română aceea de a permite tuturor românilor să participe la vot. Vom face toate demersurile pe comisi să promovăm această legislatură, acest proiect", a declarat senatorul. Tot Chiru a prezentat duminică câţiva indicatori importanţi dintr-o monografie economică a judeţului Constanţa. El spune că venitul constănţeanului este cu 10 % mai mic decât în 2008. „Împreună cu colegii mei de la Constanţa şi o parte dintre colegii de la Bucureşti am lucrat la o monografie economică şi socială a judeţului Constanţa. (...) Analiza este complexă şi în perioada următoare mă angajez să prezint fiecare analiză pe care am făcut-o. Vreau să vă spun câţiva indicatori. Concluzia generală este că judeţul Constanţa în ultimii şapte ani a stagnat sau chiar înregistrează un regres pe anumite sectoare importante. Vreau să vă spun că venitul constănţeanului este cu 10 la sută mai mic decât în 2008. Vreau să vă spun că din 2008 şi până în 2014 sunt cu 45.000 mai puţini angajaţi în sectorul privat. (...) În paralel cu această analiză economică a judeţului, lucrez la un proiect de colectare a datelor care să vizeze dezvoltarea economică pe 10 ani“, a mai spus Chiru. Potrivit acestuia, România riscă să piardă buni europeni pe infrastructura de transport. "Bani nerambursabili, bani europeni, 400 de milioane de euro pe sectorul Orăştie-Sibiu. (...) Ministerul Transporturilor ne anunţă că nu ştim care este rezolvarea problemei pe acel sector de autostradă. (...) O să fim ruşinea Europei că nu suntem în stare să expertizăm acel sector de drum", a spus Chiru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367