REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Parlamentul din Crimeea confiscă apartamentul lui Volodimir Zelenski din peninsulă

Parlamentul din Crimeea confiscă apartamentul lui Volodimir Zelenski din peninsulă

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 350

Consiliul de Stat din Crimeea, forul legislativ impus de Rusia, a aprobat miercuri confiscarea apartamentului preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de pe coasta peninsulei anexate de Moscova în 2014, relatează EFE.

Parlamentul din Crimeea confisca apartamentul lui Volodimir Zelenski din peninsulaVolodimir Zelenski

Proiectul - care vizează de asemenea confiscarea unor fabrici şi întreprinderi deţinute de cetăţeni ucraineni - a fost aprobat în unanimitate de parlamentarii locali proruşi.

Autorităţile din Crimeea şi-au justificat decizia prin poziţia deschis antirusească a proprietarilor acestora, ca în cazul oligarhilor ucraineni Rinat Ahmetov şi Igor Kolomoiski, citează Agerpres.

"Aşa cum am promis, duşmanii Rusiei nu vor putea face bani în Crimeea", a declarat liderul local, Serghei Axionov.

Zelenski a declarat în mai multe rânduri că Kievul nu renunţă la recuperarea Crimeei, care a fost anexată de Rusia în martie 2014.

Parlamentul Crimeei adoptase o lege care autorizează exproprierea activelor aparţinând "ţărilor neprietenoase' încă din octombrie anul trecut.

"Aceasta va fi o înfrângere pentru toţi cei care continuă să beneficieze de Crimeea atunci când desfăşoară activităţi de sabotaj împotriva noastră", a afirmat Vladimir Konstantinov, preşedintele parlamentului, pe contul său de Telegram.

Noua lege permite, de asemenea, rechiziţionarea terenurilor deţinute de străini până la 24 februarie 2022, data începerii actualei campanii militare ruse din Ucraina.

Cu câteva luni în urmă, Comitetul pentru legislaţie de pe lângă preşedinţia rusă respinsese această iniţiativă a administraţiei din Crimeea ca fiind neconstituţională.

Apartamentul familiei Zelenski este situat în complexul rezidenţial 'Imperator' din localitatea Livadia, chiar lângă populara staţiune balneară Ialta, una dintre principalele destinaţii turistice din peninsulă.

În Livadia se află palatul cu acelaşi nume, reşedinţa de vacanţă a ultimului ţar rus, Nicolae al II-lea, care a fost împuşcat împreună cu familia sa de către bolşevici în 1918.

În februarie 1945, acest palat imperial a găzduit Conferinţa de la Ialta, care i-a reunit pe liderul sovietic Iosif Stalin, premierul britanic Winston Churchill şi preşedintele american Franklin D. Roosevelt, aminteşte EFE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de neputinta a ruznacilor. Multa mwie cu kkt piticului de la cremlin !!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614