REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Parlamentul german a aprobat taxă de drum pentru șoferii străini

Parlamentul german a aprobat taxă de drum pentru șoferii străini

Replica API 1 aprilie 2017 | 00:00 231

Camera superioară a Parlamentului german (Bundesrat) a aprobat vineri un proiect controversat care prevede introducerea unei taxe pentru toate autoturismele care circulă pe drumurile și autostrăzile din Germania, propunere contestată de țările vecine Germaniei, informează AFP.

Bundestag, camera inferioară a Legislativului german, a aprobat încă de săptămâna trecută acest act normativ, care ar urma să se aplice începând din 2019, pentru 13.000 de autostrăzi și 39.000 de kilometri de drumuri federale. Nivelul taxei va varia în funcție de criteriile de mediu astfel că autoturismele care poluează mai puțin vor plăti o taxă mai mică. Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an. Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti și ele această taxă care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că șoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.

Pentru automobiliștii străini, legea prevede costuri mai mici pentru vignetele pe durate scurte care cel mai probabil vor fi utilizate de vizitatori, prețurile variind între 2,50 și 25 de euro pentru o vignetă valabilă 10 zile, în funcție de cât de poluant este automobilul, și între 7 și 50 de euro pentru o vignetă valabilă două luni.

Forma actuală a legii este rezultatul unui compromis convenit luna trecută cu Comisa Europeană, după ce Executivul comunitar a amenințat că va da în judecată Germania dacă nu modifică legea pentru a fi mai corectă față de automobiliștii străini. La solicitarea Comisiei, Germania a acceptat să reducă prețul vignetelor pe durate scurte.

Cu toate acestea, mai multe țări limitrofe Germaniei, în special Austria, dar și Belgia și Olanda, consideră în continuare legea drept una discriminatorie și neconformă cu regulile europene. De asemenea, taxa este criticată și în Germania. Winfried Hermann, ministrul Transporturilor în landul Baden-Wurtemberg, la granița cu Franța și Elveția, a apreciat că această taxă pentru străini nu este un semnal bun pentru Europa. Landurile germane de la frontiera cu alte țări se tem că taxa va descuraja turismul și schimburile comerciale cu țările vecine.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102