REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Parlamentul Republicii Moldova: Procurorul general a cerut ridicarea imunităţii pentru două deputate. Acestea ar putea fi reţinute pe loc

Parlamentul Republicii Moldova: Procurorul general a cerut ridicarea imunităţii pentru două deputate. Acestea ar putea fi reţinute pe loc

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:00 226

foto ntv.md

Procurorul General interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a cerut astăzi ridicarea imunității deputaților Marina Tauber și Apostolova Reghina, din Partidul ŞOR, a anunțat Zinaida Greceanâi, preşedintele Parlamentului, în timpul ședinței de luni.

Deocamdată nu a fost anunțat motivul, dar precizăm că ambele deputate figurează în raportul Kroll privind frauda bancară. În continuare, Comisia Juridică, numiri și imunități s-a convocat pentru a examina cererea lui Robu. La ședință au fost chemate și cele două deputate din Partidul Șor, anunţă jurnal.md.

Fracțiunea Partidului Șor a anunțat că părăsește în semn de protest ședința Parlamentului. În continuare, plenul urmează să decidă asupra solicitării procurorului general interimar privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova.

„Este o răzbunare politică. Nu ne temem de ridicarea imunității. Nu ne considerăm vinovați. Nu intenționăm să ne ascundem, dar totodată nu intenționăm să participăm la ședința Parlamentului unde, la comanda lui Dodon, va fi comisă o nedreptate”, a declarat Denis Ulanov.

Cele două deputate au declarat că nu le miră această solicitare și că nu au de gând să fugă de anchetă.

„De trei luni așteptam acest lucru. De ce nu a fost solicitată ridicarea imunității tuturor deputaților din Kroll? Noi vom colabora cu ancheta. Nu am furat nimic. Nu avem de ce să ne temem”, a comentat Reghina Apostolova.

„Nu ne temem de ridicarea imunității. Am devenit deputat nu pentru imunitate. Am trăit toți fără imunitate, așa o să trăiesc în continuare”, a spus și Marina Tauber.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce treaba are articolul asta cu DNA? Zici ca sunteti loviti cu leuca hastagistii astia
1
0
DNA sa obtina condamnarea celor trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si coruptie!!!! De la companiile de stat sa dispara spagarii
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369