REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Parlamentul simulează miercuri votul online

Parlamentul simulează miercuri votul online

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 956

Pentru prima dată Parlamentul va avea, în această săptămână, un vot online, impus de situaţia generată de epidemia de coronavirus.

Miercuri, la ora 16,00, va avea loc prima şedinţă de simulare a votului online.

"Mâine scriem istorie la Parlament. Vom avea prima şedinţă de simulare a votului online. De acasă. La ora 16,00. Criza împinge spre noi soluţii: digitalizarea. Sabotată până acum de vechile partide. Unica soluţie începând de mâine. Sper ca digitalizarea serviciilor statului român să se extindă cât mai rapid de la cel mai înalt nivel la toate instituţiile statului. De la Parlament până în cea mai izolată primărie din judeţul Neamţ. Digitalizarea poate salva vieţi. Mâine vom demonstra că se poate", a scris deputatul Iulian Bulai, marţi seara, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Parlamentul trebuie să se exprime prin vot asupra decretului emis de preşedintele Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă în România pentru 30 de zile.

Marţi, Comisiile parlamentare de apărare, juridice şi sănătate au dat rapoarte comune de încuviinţare a decretului preşedintelui României privind instituirea stării de urgenţă. Rapoartele conţin mai multe propuneri şi observaţii care vor fi transmise Guvernului şi şefului statului.

Şi Comisiile parlamentare pentru buget şi pentru drepturile omului ale celor două Camere ale Parlamentului au dat, la rândul lor, avize comune favorabile care cuprind mai multe observaţii.

Parlamentul va da joi votul pe decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la starea de urgenţă, urmând ca procedura să se desfăşoare online.

Deputaţii şi senatorii vor vota printr-o aplicaţie informatică ce presupune accesarea unei adrese web şi acţionarea butonului de pe ecran corespunzător opţiunii de vot, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367