REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Partenerul de “afaceri” al ţeparului Feodor, REŢINUT de DNA pentru trafic de influenţă

Partenerul de “afaceri” al ţeparului Feodor, REŢINUT de DNA pentru trafic de influenţă

Replica API 17 martie 2015 | 00:23 182

Virgil Roman Lungu, partener de “afaceri” cu ţeparul Robert Iulian Feodor, care l-a trimis la “zdup” pe poliţistul Dan Frumuşelu, a fost reţinut de procurorii DNA Constanţa pentru trafic de influenţă. Mai exact, potrivit informaţiilor noastre, se pare că Lungu încerca, contra unor sume de bani, să intervină pe lângă un magistrat al Tribunalului Constanţa, pentru a-l determina să revină asupra unor măsuri asigurătorii, în sensul revocării acestora. Din câte se pare, bunurile i-ar fi aparţinut Danielei Elena Bădescu şi lui Benone Feodor.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada septembrie 2014 – sfârșitul lunii ianuarie 2015, inculpatul Virgil Roman Lungu a purtat mai multe discuții cu un denunțător, în cadrul cărora a pretins și acceptat primirea unor sume de bani cuprinse între 20.000 euro și 50.000 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse, pentru ca inculpatul să-și folosească influența pe care afirma că o are asupra unui magistrat din cadrul Tribunalului Constanța, să-l determine pe acesta să revină asupra unor măsuri asigurătorii, în sensul revocării acestora, și să-i garanteze denunțătorului o judecată corectă, imparțială. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă. Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, după care a fost prezentat, la data de 16 martie 2015, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Din câte se pare, totul are legătură cu un dosar mai vechi, rechizitoriul datând din 2010, în prim plan apărând ţeparul Robert Iulian Feodor, alături de complicii lui, Vasile Bratu şi Virgil Lungu, iar ca parte civilă: Emil Gheordunescu, prin SC Agigea Expres SRL. În plus, printre cei ce au participat la anchetă este chiar poliţiştul Dan Frumuşelu, cei din urmă fiind şi ei judecaţi pentru luare de mită chiar de la Feodor, dar într-un alt dosar în care au şi fost condamnaţi. Astfel, după ce s-a decis că judecata poate începe, pe 3 septembrie 2014, Tribunalul a decis punerea sub sechestru a mai multor imobile, maşini şi conturi, precum un imobil din Mangalia, aflat în proprietatea numitei Bădescu Daniela Elena, un autoturism marca Skoda Octavia, aflat în proprietatea numitei Bădescu Daniela Elena, un autoturism marca BMW aflat în proprietatea numitului Feodor Benone, cât şi a mai multor sum de bani aflate în mai multe conturi. Totodată, menţionăm că dosarul de faţă se referă la activitatea infracţională a lui Feodor, din septembrie 2010, când, în calitate de administrator al societăţii Yobo Construct Invest SRL, din Mangalia, a indus în eroare reprezentanţii societăţii Agigea Expres SRL din Agigea, reprezentantă de Emil Gheordunescu, printr-un contract de vânzare-cumpărare a 3.500 tone de uree, în valoare de 548.614 lei. Numai că respectiva societate era declarată în stare de inactivitate încă din 2009, iar certificatul de plătitor de TVA îi fusese anulat.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367