REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Partenerul MAFIEI italiene a ajuns să se JUDECE pentru 80.000 de lei!

Partenerul MAFIEI italiene a ajuns să se JUDECE pentru 80.000 de lei!

Replica API 26 octombrie 2021 | 00:35 3754

Eco Gold Invest, controlată de o firmă cipriotă (acționar majoritar) fondată de Victor Dombrovschi (partenerul mafiei italiene din afacerea gunoaielor de la Glina), a cerut scutirea de la plată a majorărilor survenite în urma neachitării, la timp, a taxelor și impozitelor locale, la Mangalia. Pe fond, magistrații Tribunalului Constanța i-au respins cererea, pe 25 octombrie judecându-se recursul. Însă, aici, surpriză!

Victor Dombrovschi, foto: gazetaromaneasca.com

”Respinge ca neîntemeiată contestaţia. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanța”, potrivit minutei Tribunalului Constanța.

Ce s-a întâmplat la recurs

Apoi a fost înregistrat recursul, termenul fiind fixat pe 25 octombrie. Și ce să vezi, surpriză: Eco Gold Invest a renunțat la dreptul pretins!

”Admite recursul. Ia act de renunţarea reclamantei la dreptul pretins. Anulează sentinţa civilă recurată şi în baza art. 408 alin. 2 NCPC, respinge cererea pe fond. Definitivă”, au decis judecătorii Curții de Apel Constanța.

Se pare că Eco Gold Invest nu a plătit datoriile la bugetul local al Mangaliei, reușind să acumuleze penalități de aproximativ 80.000 de lei. Penalități de care speră să scape, prin acordarea scutirii de către Primăria Mangalia. Firma se bazează pe o hotărâre de consiliu 2019, privind ”acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare constând în impozite și taxe locale, redevențe, chirii, cote de participare, etc. aferente contractelor încheiate la nivelul administrației locale, datorate bugetului local de către persoanele juridice ce au calitatea de contribuabili. Acordarea de scutiri de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare se face, însă, cu condiția achitării integrale a creanțelor restante, inclusiv amenzi, datorate bugetului local, până la data de 15.12.2019”.

decizia instanței de fond, Tribunalul Constanța

Eco Gold Invest a depus cerere pentru acordarea scutirii, însă a fost refuzată, pe motiv că figura în evidențele organului fiscal din cadrul Biroului Urmărire Contracte cu un debit restant în cuantum de 23.360,36 lei reprezentând redevențe, chirii aferente contractelor pe care le are încheiate cu primăria, iar suma totală a penalităților aferente debitului restant evidențiat anterior și de care ar fi putut fi scutită, era în cuantum de 79.940,98 lei. Refuzată de Primărie, societatea a mers în instanță, acum judecându-se recursul.

decizia la recurs a Curții de Apel Constanța

Acționarul majoritar al SC Eco Gold Invest este Extel LTD, fondată de Victor Dombrovschi. Acesta mai este cunoscut și sub numele de Victor Douglas și apare ca director general la firma cipriotă Extel LTD. Dombrovschi, administratorul gropii de gunoi de la Glina de la periferia Bucureştiului, și asociat la Ecorec SA, a fost reţinut în 2014 în România, în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene, pentru tentativă de spălare de bani în favoarea mafiei italiene, alături de Sergio Pileri, dar și de alți 3 afaceriști.

Citește mai multe detalii aici: Partenerul MAFIEI italiene din afacerea GUNOAIELOR cere CLEMENȚĂ

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ne intereseaza interviu cu Teliceanu un bagabont mai mare decat alti bagabonti din puscarii
2
0
I auzi tu al draku....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367