REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Partidele au invadat ţara cu afişele electorale

Partidele au invadat ţara cu afişele electorale

Replica API 3 mai 2014 | 00:00 105

A început isteria!

A început isteria!

În luna mai e jale! Nimeni nu va scăpa de ceea ce e mai puţin îndrăgit pe la noi pe-aici, adică de partidele politice. Aflate în plină campanie electorală, formaţiunile aflate la guvernare sau în opoziţie se întrec în proba de lipit afişe viteză, spre disperarea cetăţenilor nevoiţi să îşi scalde ochii în pleiada de roşu, portocaliu, galben, albastru, mov şi parcă doar roz mai lipseşte, dar e loc oricând şi pentru alt partid, pentru că oricum la noi apar ca ciupercile după ploaie.

Aşadar, în "ordinea de pe tricouri", cele mai mari trei partide care se vor strânge de gât în această perioadă, PSD, PDL şi PNL, dau de lucru fabricanţilor de lipici şi au împânzit şi Constanţa. Pentru că consilierii politici nu sunt tocmai cei mai inspiraţi oameni, fiind adepţii impactului de moment şi nicidecum ai viziunii în perspectivă, să ne amuzăm cu moto-urile partidelor. PNL zice că prezintă "eurocampionii la fapte", iar asta ar putea atrage de la sine un proces de proporţii cu UEFA, care ar putea da în judecată partidul condus de Crin Antonescu, pentru folosirea imnului competiţiei UEFA Champions League. Evident, PNL nu s-a deranjat nici măcar să anunţe UEFA că are de gând să le folosească imnul la lansări cu pampoane, flori, şampanie, blitz-uri şi alte conferinţe. De la "eurocampionii" prinşi cu plagiatul în sac, trecem la PSD, care susţine că sunt "mândri că suntem români". Fotografiile utilizate pentru afişe sunt cumpărate de pe site-ul specializat shutterstock.com şi au mai fost folosite în Polonia şi Belarus. Trecem însă la PDL, care se mândreşte cu cei mai activi şi apreciaţi europarlamentari. "Europa în fiecare casă" este sloganul "portocaliilor", ceea ce ne-ar putea determina să credem că nu îi vizează pe cei care stau la bloc şi ar putea fi interpretabil: "ăştia iar sunt doar pentru ei şi fraierii la plimbare", aşa cum a declarat un cititor. Cert este că baza electorală este, în mare parte, formată, iar nebunia campaniei nu ar putea atrage mai mult de 2% pentru fiecare partid. Aşadar, nu ne rămâne decât să ne amuzăm de pe margine de circoteca politică şi să ne plângem că iar ne-au luat banii. Pentru binele nostru, evident.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369