REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Partidele cu reprezentare redusă din Parlament vor vota pentru căderea lui Ponta

Partidele cu reprezentare redusă din Parlament vor vota pentru căderea lui Ponta

Replica API 24 septembrie 2015 | 00:00 76

Cum se va vota

Cum se va vota

Textul moțiunii de cenzură, inițiată de PNL, a fost citit miercuri în Parlament și marțea viitoare se va trece, efectiv, la vot. După toate probabilitățile, premierul Victor Ponta va scăpa și de această dată. Cifrele sunt de partea sa, în ciuda faptului că, recent, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Unii parlamentari nu l-ar mai vrea pe Victor Ponta, dar nici vreun urmaș al său, alții nu l-ar mai vrea, dar parcă ar fi bun și unul de la PNL, iar alții nu vor să audă de PNL. Printre ei, președintele Partidului Național Democrat, deputatul Daniel Fenechiu, care a precizat pentru Replica de Constanța că a fost contactat de co-președintele PNL, Alina Gorghiu, pentru a primi sprijin în privința moțiunii de cenzură.

„Grupul parlamentar al PND va vota „da!” la moțiune. Motivul este foarte simplu: indiferent dacă Victor Ponta este sau nu vinovat, asta e treaba Justiției, apreciem că un prim-ministru trimis în judecată nu poate să dea o imagine bună României și apreciem că menținerea lui Victor Ponta în scaunul de prim-ministru nu face altceva decât să supună România unor prejudicii de imagine, care sunt destul de greu de exprimat, dar care vor juca un rol extrem de important în contextual actual european. Avem problem cu criza refugiaților, o să avem probleme în continuare cu reașezarea la nivel european și România trebuie să fie reprezentată de voci credibile, de persoane care nu trebuie să fie în defensivă datorită propriilor probleme pe care le au în raport cu legea, deși nu dăm foarte mari șanse moțiunii…

M-a contactat doamna Alina Gorghiu, căreia i-am spus care este punctul nostru de vedere. I-am comunicat că votul nostru este un vot care pornește strict de la poziția și implicațiile menținerii lui Victor Ponta în funcția de prim-ministru și nicidecum de la vreo afinitate sau de la vreun alt tip de legătură între partidele noastre. Putea să propună această moțiune și UDMR sau PC! Titlul e bun, de a alege între România și un prim-ministru corupt. Eu fac și o previziune: moțiunea pică, dar Victor Ponta pleacă în cursul lunii octombrie! Asta este previziunea mea. Victor Ponta nu este o persoană care să nu aibă reprezentarea situației în care se găsește.

Pe de altă parte, are niște obligații și este într-un anumit joc, care se desfășoară în PSD. Acolo e un joc de putere și Victor Ponta nu și-a spus ultimul cuvânt! De altfel, intrarea lui Negoiță în campanie nu e nimic altceva decât o încercare de a contrabalansa lucrurile în PSD. Chiar dacă Negoiță nu îl va bate pe Dragnea la alegeri, deși cred că ar fi posibil, negocierile vor fi extrem de acerbe. Să nu uităm că și Dragnea își începe apogeul procesului penal, care va dura două, trei, cinci luni, dar se va întâmpla în câteva luni de zile!”, a spus Fenechiu, pentru Replica. Din alt punct de vedere, Partidul România Unită va vota pentru căderea lui Victor Ponta, însă nu va acorda sprijinul vreunui reprezentant al partidelor vechi, cu precădere PNL.

„Votez moțiunea de cenzură. Motivele sunt binecunoscute și aceleași care l-ar face pe orice român să voteze moțiunea de cenzură. Dar, anunț din start că nu voi vota pentru învestirea nici unui Guvern din care să facă parte partidele care au compus scena politică a ultimilor 25 de ani, pentru că sunt în egală măsură responsabile de situația României. Eu cred că singura soluție reală și în avantajul poporului român ar fi alegerile anticipate!”, a spus președintele PRU, pentru Replica, deputatul Bogdan Diaconu. La semnalul președintelui Kelemen Hunor, UDMR va vota, de asemenea, pentru plecarea lui Victor Ponta! Semnale vin și de la Constanța, unde deputatul Florin Gheorghe, din cadrul coaliției de guvernare, a anunțat că Ponta trebuie să plece! „Victor Ponta trebuie să plece, așa se întâmplă într-un stat democratic. Aceasta este opinia mea”, a spus Florin Gheorghe.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367