REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Partidul lui Tăriceanu, replică violentă pentru Guy Verhofstadt: 'Ambiţia sa pentru unele funcţii nu justifică asemenea MINCIUNI'

Partidul lui Tăriceanu, replică violentă pentru Guy Verhofstadt: 'Ambiţia sa pentru unele funcţii nu justifică asemenea MINCIUNI'

Replica API 25 aprilie 2019 | 00:00 191

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a anunţat joi, într-o postare pe Twitter, că a cerut excluderea partidului cu acelaşi nume al lui Călin Popescu Tăriceanu din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa. Replica ALDE România a venit tot pe Twitter, iar Verhofstadt este acuzat de minciună.

"Guy Verhofstadt minte. Grupul ALDE din Parlamentul European nu a luat niciodată în considerare şi evident nu a decis niciodată să excludă ALDE România. Statutar, acest lucru nu s-ar putea întâmpla, pentru că suntem membri ai Partidului ALDE. Ambiţia lui Verhofstadt pentru unele funcţii europene nu justifică asemenea minciuni", se arată pe contul de Twitter al ALDE, conform stiripesurse.ro.

("@guyverhofstadt is lying: ALDE group in the EU Parliament has never considered and obviously never decided to expel ALDE Romania. Statutory, this could not happen, as we are members of the ALDE Party. Verhofstadt’s ambition for some European positions doesn't justify such lies.")

Pe 3 aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

Prima oară a fost abordată tema exluderii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE Europa, în luna noiembrie a anului trecut, la Madrid, în urma unei scrisori formulate şi trimise preşedintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, de către Beate Meinl-Reisinger, lider al formaţiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

O discuţie în acest sens a avut loc apoi la Berlin, la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, după o scrisoare adresată, cu o lună în urmă, de către liderul grupului ALDE din PE Guy Verhofstadt subiectul ar putea fi din nou pe ordinea de zi a ALDE Europa, la întrevedere din 28 iunie, în Elveţia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
P-alde Gay Verhofstadt asta il lingeau Antena Latrina 3 prin toate gaurile, acum niste timp. Acum e Broblem. Muie PSD FAGADAU.
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369