REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pasajul pietonal de la Tomis Mall va fi transformat în galerie de fotografie urbană

Pasajul pietonal de la Tomis Mall va fi transformat în galerie de fotografie urbană

Replica API 17 mai 2016 | 23:52 885

Premieră la Constanţa:

Premieră la Constanţa:

Autorităţile locale din Constanţa derulează în această perioadă mai multe pograme pentru reabilitarea străzilor şi a trotuarelor principale din oraş. În aceste zile a intrat în reabilitare şi pasajul pietonal de pe strada Ştefan cel Mare (cel de lângă Tomis Mall). Discuţia privind reabilitarea pasajului a avut loc la începutul anului, iar atunci primarul interimar, Decebal Făgădău, a avut mai multe întâlniri cu tinerii constănţeni.

Aflat într-o stare avansată de degradare, pasajul necesita reparaţi urgente, deoarece este şi un focar de infecţie. În interiorul pasajului îşi făceau de obicei veacul oamenii străzii. Purtătorul de cuvând al Primăriei, Liviu Tramudana a afirmat că pasajul va fi refăcut de la zero. „Pasajul va fi făcut foarte frumos, ca şi strada de altfel. Vor fi făcute reparaţii capitale. Este cuprins într-un proiect european şi cred că va fi gata cam într-o lună”, a declarat Liviu Tramudana. Şi muncitorii aflaţi luni, 16 mai, la pasaj, au susţnut că lucrările vor fi gata într-o lună.

„Prima oară scoatem toată gresia de pe trepte şi din interior. Apoi, o să punem balustrade noi şi vor fi vopsiţi pereţii”, a declarat Marian, unul dintre muncitorii care lucrează la pasaj. Potrivit administraţiei locale, după finalizarea lucrărilor, paza în zonă va fi sporită, astfel încât să se reducă actele de vandalism. Reprezentantul City Hub Constanţa, Victor Maxim, a declarat pentru „Replica” de Constanţa că pasajul va avea şi un aspect artistic. „Împreună cu primarul interimar, ne-am gândit să îi dăm în premieră şi o funcţionalitate şi astfel să transformăm pasajul în prima galerie urbană dedicată artiştilor constănţeni.

Fotografiile vor fi printate pe simeze şi vor fi dedicate publicului care traversează acel pasaj. Un motiv în plus să treci prin acel pasaj”, a declarat Victor Maxim. Acesta a mai menţionat că galeriile se vor schimba aproximativ la două săptămâni şi vor expune în acest an fotografii din Constanţa, urmând ca din 2017 programul de expoziţii să fie deschis şi fotografilor din ţară sau de peste hotare. De-a lungul timpului, pasajul a suferit din cauza neglijenţei oamenilor, dar şi a condiţiilor meteorologice.

Activităţile de reparare sunt cu atât mai necesare întrucât există planuri ca o porţiune din strada Ştefan cel Mare să fie transformată într-o arteră de circulaţie exclusiv pietonală, cu spaţii verzi atât de bogate încât să ofere străzii un aspect de junglă. În paralel cu reabilitarea pasajului de la Tomis se continuă lucrările de reabilitare a bulevardului Tomis, pe sectorul cuprins între Capitol şi Primăria Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614