REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PASARELA REGALĂ din Mamaia va fi PRELUATĂ de Ministerul Culturii

PASARELA REGALĂ din Mamaia va fi PRELUATĂ de Ministerul Culturii

Replica API 21 aprilie 2021 | 00:00 1455

E oficial! Ministerul Economiei și Turismului și-a exprimat acordul privind transferul dreptului de administrare a "Podului cu bar maritim" (Pasarela din fața Cazinoului din Mamaia) în favoarea Ministerului Culturii. Anunțul a fost făcut de către deputatul Bogdan Bola.

(Sursa foto: Adevărul.ro)

,,După "lupte seculare" care au durat luni bune (mult prea multe), în urma tuturor telefoanelor și adreselor transmise de când am preluat mandatul de deputat, Ministerul Economiei și Turismului și-a exprimat acordul privind transferul dreptului de administrare a "Podului cu bar maritim" (Pasarela din fața Cazinoului din Mamaia) în favoarea Ministerului Culturii. Această măsură este vitală, deoarece doar Cultura poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare și au specialiștii capabili să salveze acest monument istoric

În așteptarea preluării de către Ministerul Culturii, Administrația Națională „Apele Române“ prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, pentru a proteja structura extrem de firavă a monumentului, a decis acoperirea cu nisip a monumentului, eliminând astfel expunerea sa directă la forțele naturii – mediul sărat al mării, vânturile și valurile puternice, etc. Altă soluție nu exista la acel moment, cu toate că încă de anul trecut, în calitate de director al ABADL, anunțasem ministerele de situația creată pe litoralul nostru.

Însă acest acord dat de Ministerul Economiei este doar un prim pas. Așa cum rezultă și din răspunsul pe care mi l-au adresat, domnul ministru Năsui urmează "a întreprinde demersurile legale în acest scop", cel de transfer a dreptului de administrare către Ministerul Culturii. Însă nu ne mai permitem să așteptăm iarăși luni de zile pentru ca un ministru să se aplece și asupra problemelor noastre și să transmită niște simple documente. Voi continua să depun toate diligențele necesare pentru a urgenta acest proces, chiar și cu riscul de a-mi atrage anumite antipatii”, a postat Bogdan Bola.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va fi reabilitata prin 2050 ?
2
0
o repara primaria si mio inchiriati mie ieftin
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218