REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pasiunea comisarului Musledin Sinan, de la Criminalistică: aparatele foto vechi

Pasiunea comisarului Musledin Sinan, de la Criminalistică: aparatele foto vechi

Replica API 15 iunie 2011 | 00:00 718

Colecţionar

Colecţionar

Pasiunile oamenilor diferă de la o persoană la alta. Unii sunt atraşi de animalele de companie, alţii colectează obiecte de antichitate sau monede vechi, iar alţii caută opere de artă. Un hobby, de cele mai multe ori, are legătură cu domeniul de activitate al oamenilor. Un exemplu în acest caz este cel al şefului Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, care colectionează aparate foto vechi.

Comisarul Musledin Sinan, şeful serviciului, şi-a etalat în biroul său colecţia de aparate foto, care au fost folosite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de către înaintaşii săi. Colecţia nu este una consistentă, însă poliţistul ne-a declarat că are de gând să şi-o îmbunătăţească. "Când eram mic, colectam monede vechi, dar de trei ani colectez aparate foto. Am aflat că pe undeva prin Bulgaria este un târg cu astfel de obiecte şi intenţionez să fac un drum pe acolo şi să îmi cumpăr câteva aparate. Din colecţia de faţă, formată din 12 aparate şi 2 camere video, cel mai vechi este un aparat Zorki, care erau folosite în anii 80", ne-a declarat comisarul Musledin. Printre mărcile de aparate, aflate în biroul poliţistului criminalist, se numără Smena, Zorki, Orion, Olympus, Kodak şi Nikon, acestea fiind şi cele mai renumite firme în domeniul foto. De precizat că astfel de aparate foto au fost utilizate în acţiunile Poliţiei până în urmă cu 9 ani. "Înainte aveam aparate foto vechi, care funcţionau cu filme alb-negru şi care erau ineficiente în unele cazuri, mai ales când era vorba despre o cercetare la faţa locului făcută noaptea. Aveau blitz-uri precum o oală deasupra. Când a venit Vasile Bălan la comanda Inspectoratului, el a introdus camerele foto digitale", ne-au declarat surse din IPJ Constanţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614