REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Paştele după gratii. Mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri petrec Sărbătorile în închisoare

Paştele după gratii. Mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri petrec Sărbătorile în închisoare

Replica API 4 mai 2013 | 00:00 166

Politicieni şi oameni cu afaceri de sute de milioane de euro se pregătesc acum de primul lor Paşte după gratii. Decebal Traian Remeş, Marius Petcu şi Cătălin Voicu sunt "vedetele" trimise în ultima jumătate de an după gratii. În locul meselor de îmbelşugate de acasă, de sărbători vor trebui să se mulţumească meniul auster din temniţă.

Cătălin Voicu este ultimul politician care a ajuns după gratii înainte de Paşte, având o condamnare de 7 ani pentru fapte de corupţie. Fostul senator nu va avea parte de o masă tradiţională pentru că meniul de la penitenciarul Rahova este unul sărăcăcios. Deţinuţii vor primi doar drob şi ouă roşii, şi asta doar la micul dejun. O lovitură grea pentru fostul senator, care, în timp ce era în arest preventiv, a fost surprins de reporterii de la Gazeta Sporturilor pe când cerea mai multă costiţă la fasolea de la prânz.

Mare amator de produse tradiţionale, precum ţuica şi caltaboşul, Decebal Traian Remeş va avea parte de primul paşte fără meniul obişnuit. După aproape cinci ani de proces, fostul ministru al Agriculturii a fost condamnat la începutul anului pentru luare de mită la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Şi Marius Petcu fostul lider al CNSLR Frăţia, una dintre cele mai mari organizaţii sindicale din ţară, are parte de primele sărbători pascale departe de familie. Petcu a fost închis pentru 7 ani pentru că a luat mită.

Pe afaceristul Nelu Iordache, care are o avere estimată la aproape 200 de milioane de euro, Paştele îl găseste in arest. Patron al unei importante companii aeriene, Iordache este în celulă de mai bine de 4 luni. El a trecut de la limuzine de sute de mii de euro, elicoptere de lux şi avioane private, la Loganul de MAI cu care mai iese din arest doar pentru a merge la instanţă sau pentru audieri la procurori. Nici el nu va mânca miel de paşte, doar ciorbă de perişoare şi friptură de porc la prânz. Amarul şi-l va îndulci de paşte doar cu salam de biscuiţi, desertul pregătit de autorităţi pentru arestaţii din Capitală.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614