REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Patinaj artistic: Ana Sofia Beşchea, 14 ani - Am muncit de la şase ani şi sunt împlinită că mă aflu în lotul României

Patinaj artistic: Ana Sofia Beşchea, 14 ani - Am muncit de la şase ani şi sunt împlinită că mă aflu în lotul României

Replica API 9 februarie 2019 | 00:00 431

Patinatoarea Ana Sofia Beşchea, cea mai tânără componentă a delegaţiei la Festivalul Olimpic al Tineretului European, a declarat, vineri, că munceşte de la 6 ani la antrenamente şi se simte împlinită să facă parte din lotul României.

"Sunt mândră să îmi reprezint ţara la această competiţie. Am muncit de la şase ani şi sunt împlinită că mă aflu în lotul României, mai ales că sunt prima sportivă din Bucureşti din ultimii 15 ani care va participa la FOTE. Sper să câştig o medalie, dar eu momentan mă gândesc la o clasare în primele zece locuri deoarece la patinaj artistic competiţia este destul de mare. Îmi place programul scurt, îmi plac piruetele, iar cea mai bună săritură a mea este Triplu Salchow", a spus sportiva în vârstă de 14 ani.

Ana Sofia Beşchea susţine că patinajul artistic este un sport complicat de practicat în România din cauza lipsei patinoarelor. "Este foarte complicat acest sport din cauza patinoarului. În fiecare dimineaţă mă trezesc la 5,30 pentru că antrenamentul începe la 7,00, dar fac 40 de minute până la Otopeni. Eu am început patinajul artistic pe patinoarul "Mihai Flamaropol", apoi au urmat patru ani la mall-ul AFI Cotroceni, unde a fost teribil de complicat şi unde nu am putut să evoluez. Iar de doi ani mă pregătesc la Otopeni, însă şi aici e o mare problemă cu orele de gheaţă", a afirmat ea.

"Să te antrenezi în mall este foarte complicat. În primul rând trebuie să îi eviţi pe amatori, iar gheaţa este foarte proastă. În plus, când fac piruete ameţesc şi am o stare de greaţă de la toate beculeţele din mall. În acele condiţii e foarte greu şi să îţi menţii nivelul de pregătire, cu atât mai mult să evoluezi", a adăugat Ana Sofia Beşchea.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat oficial, vineri, în cadrul unui eveniment organizat la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic "Sydney 2000" din Izvorani, echipa care va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie rezervată sportivilor cuprinse între 14 şi 18 ani care va fi găzduită de localităţile Sarajevo şi Sarajevo de Est, din Bosnia-Herţegovina, în perioada 9-16 februarie.

România va participa cu 30 de sportivi la cea de-a XIV-a ediţie de iarnă a FOTE, reprezentanţii ţării noastre urmând să evolueze la patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track şi snowboard, şase dintre cele opt sporturi aflate în programul FOTE 2019.

Cel mai bun rezultat obţinut de un reprezentant al României la o ediţie de iarnă a FOTE a fost medalia de aur cucerită de Emil Imre la short track 1.000 m, în 2013, la Braşov. La ediţiile de iarnă ale FOTE de până acum, România a obţinut şapte medalii - una de aur, două de argint şi patru de bronz.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369