REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Patinoarul organizat în cadrul Festivalului Iernii, inaugurat abia la anul?!

Patinoarul organizat în cadrul Festivalului Iernii, inaugurat abia la anul?!

Replica API 3 decembrie 2015 | 22:02 225

De mult timp, locuitorii de la malul marii nu au mai avut parte de spectacole în pragul sărbătorilor de iarnă. Pentru că anul acesta constănțenii își iau „adio” de la tradiţionalul Orăşel al Copiilor, reprezentanţii Primăriei Constanţa au decis ca în perioada 4-27 decembrie, să organizeze „Festivalul Iernii” la Pavilionul Expoziţional. Festivalul, organizat în parcarea Pavilionului, va avea un patinoar de peste 1.200 de mp, cu intrare gratuită, va mai fi un spațiu de comercializare a produselor specifice de iarnă, un spațiu de servire și o șcenă pentru spectacole. Însă, există riscul ca mult așteptatul patinoar să nu poată fi inaugurat la data promisă, mai exact la 4 decembrie.

Cu două zile înainte de marea deschidere, pregătirile pentru „Festivalul Iernii” sunt în toi la Pavilionul Expozițional. Au fost aduse căsuțele unde se vor comercializa dulciuri și ornamente specifice iernii, scena este gata în mare parte, iar locul unde va fi patinoarul a fost deja îngrădit și urmează să fie umplut cu apă. De asemenea au fost montate ghirlande și luminițe pe stâlpii de iluminat. Numai că, spun reprezentanții Primăriei, patinoarul s-ar putea să nu fie funcțional pe 4 decembrie, atunci când se va deschide Festivalul Iernii. Motivul? „Sper să deschidem pe 4 decembrie cum am stabilit, dar să vedem dacă îngheță patinoarul pentru că este cam cald afară, s-ar putea să deschidem fără să pornim patinoarul. În pricipiu, în discuția pe care am avut-o cu primarul a rămas că deschidem pe 4 decembrie, iar în timp să mai reglăm ce mai este necesar. Dacă nu, deschidem patinoarul odată cu festivalul, este posibil să mai ținem și în luna ianuarie, ca să compensem.” a declarat, pentru Replica, Liviu Pătrașcu, directorul executiv al Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente, din cadrul Primăriei Constanța. Faptul că patinoarul s-ar putea să nu înghețe a fost semnalat și de către un muncitor. Acesta a declarat că aproximativ totul este gata, însă rămâne problema patinoarului care din cauza temperaturilor destul de ridicate pentru această vreme, e posibil să nu înghețe. Festivalul Iernii presupune desfăşurarea unor spectacole pentru copii şi tineret - colinde şi tradiţii, colinde religioase, coruri, muzică şi dansuri, teatru de păpuşi, muzică uşoară, muzică popular. De asemenea, constănţenii se pot delecta cu preparate tradiţionale româneşti într-un spaţiu special amenajat.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102