REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Patriarhia nu a primit nici o cerere de slujire a unor călugări de la Athos la Penitenciarul Rahova

Patriarhia nu a primit nici o cerere de slujire a unor călugări de la Athos la Penitenciarul Rahova

Replica API 1 iunie 2013 | 00:00 321

Patriarhia Română nu a primit nici o cerere scrisă din partea unor călugări de la Muntele Athos pentru oficierea unei slujbe la biserica Penitenciarului Rahova, iar orice solicitare de acest fel trebuie trimisă cu mai mult timp înainte, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, preotul Constantin Stoica.

"Nici la Patriarhia Română şi nici la Arhiepiscopia Bucureştilor nu a fost înregistrată o astfel de cerere. Orice preot, chiar şi monah care intenţionează să slujească într-o biserică din reţeaua Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor trimite o solicitare scrisă cu mult timp înainte la ANP, potrivit legislaţiei în vigoare şi protocolului dintre Ministerul Justiţiei şi Patriarhia Română", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica.

El a precizat că cei patru călugări de la Sfântul Munte Athos care au fost sâmbătă la Penitenciarul Rahova pentru a cere informaţii despre procedura pentru acordarea asistenţei religioase în penitenciar sunt, din punct de vede spiritual, în jurisdicţia canonică a Patriarhiei Ecumenice. Potrivit preotului de la biserica Penitenciarului Rahova, Gigi Becali nu figurează pe lista persoanelor private de libertate care vor participa duminică la Sfânta Liturghie.

Sfântul Munte Athos este republică autonomă din punct de vedere administrativ, alcătuind un stat monastic cu capitala Karyes. Orice intrare pe Sfântul Munte Athos se face numai cu permisiunea Patriarhului de la Constantinopol. Călugări de la Muntele Athos au fost, sâmbătă, la Penitenciarul Rahova pentru a solicita drept de vizită la Gigi Becali, aceştia dorind să oficieze o slujbă, duminică, la biserica unităţii de detenţie, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Robert Ionescu.

Potrivit avocatului Robert Ionescu, care a fost la Penitenciarul Rahova însoţit de doi călugări de la Muntele Athos, aceştia aşteaptă răspunsul de la conducerea unităţii de detenţie privind cererea de vizită la Gigi Becali şi oficierea unei slujbe.

sursa: Mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218