REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Patriarhia Română explică de ce a cerut ca accesul în biserici să nu fie condiționat de certificatul verde

Patriarhia Română explică de ce a cerut ca accesul în biserici să nu fie condiționat de certificatul verde

Replica API 3 decembrie 2021 | 00:00 657

Nicolae Ciucă a debutat în mandatul său de premier cu o întâlnire importantă cu reprezentanții cultelor oficial recunoscute în România. Deși între autoritățile statului, inclusiv anumiți politicieni, îndeosebi de la USR, au existat intențiile de a impune certificatul verde fie pentru credincioși, fie pentru credincioși și clerici, cultele au cerut ca interdicțiile să nu fie valabile în cazul lăcașurilor de cult.

Patriarhia Română a făcut un act de transparență și a arătat punctul de vedere explicitat referitor la certificatul digital UE privind Covid-19, scrie stiripesurse.ro.

”1. Așa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetățenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esențiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcașurile de cult răspunde unei nevoi esențiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet.

Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte.

2. Prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea și depresia.

3. Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării și a solidarității, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării.

Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecție când organizează evenimente religioase.”, se arată în comunicarea făcută de Cancelaria Sfântului Sinod.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și vicepremierul Kelemen Hunor au anunțat, după discuțiile cu cultele, că nu va fi impus certificatul verde pentru accesul în lăcașurile de cult.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Guraaa, faci valuri si iar mergi sa te vaccinezi prea fericitule ..... noroc cu mocanis ca ti-a dat galbeni sa-l spovedesti !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920