REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Patriarhul Daniel: “Are hramul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Proroc Moise”. Hram unic în ţară

Patriarhul Daniel: “Are hramul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Proroc Moise”. Hram unic în ţară

Replica API 10 decembrie 2018 | 15:08 320

Biserica nouă la Mănăstirea din Techirghiol

Biserica nouă la Mănăstirea din Techirghiol

Mii de credincioşi din judeţ şi din ţară au participat duminică, 9 decembrie, la slujba de târnosire a noii biserici a Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol, stavropighie patriarhală, din județul Constanța. Zeci de credincioşi s-au deplasat de la sute de kilometri pentru a primi binecuvântarea Patriarhului Daniel, a Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului, a Arhiepiscopului Casian al Dunării de Jos și a lui Visarion, episcopul de Tulcea. Din cauza numărului mare de persoane, strada din zona Mănăstirii "Sfânta Maria" din Techirghiol a fost blocată circulaţiei. La eveniment a participat şi scretarul de stat al Ministerului Cultelor, Victor Opaschi, care, la finalul evenimentului, a primit distincția Crucea Patriarhală pentru mireni. Şi maica Lucia Roşu, stareța mănăstirii, a fost hirotesită stavroforă și a primit distincția Crucea Patriarhală.

„Slujba de sfințire a unei biserici este slujba de sfințire a unei porți cerești”, a precizat Patriarhul României, potrivit basilica.ro.

„De aceea am bătut în porți și am zis: ridicați căpetenii cerești porțile voastre și vă ridicați porțile cele veșnice ca să intre Împăratul slavei”, a menționat Patriarhul României.

Patriarhul Daniel a subliniat că „Biserica este în formă de cruce pentru că Sfânta Cruce arată iubirea Sfintei Treimi pentru lume așa cum s-a dăruit ea în Hristos și prin Hristos”.

“În Biserică avem icoana Împărăției Cerurilor, în care Sfânta Treime, împreună cu Maica Domnului și cu toți sfinții din toate timpurile ne arată fericirea și bucuria comuniunii veșnice”, a mai adăugat Preafericitul Părinte Daniel.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a spus că „în Biserică primim trei mari daruri”.

Primul dintre cele trei daruri enumerate de Preafericirea Sa este „darul iertării păcatelor”, cel de al doilea „fericirea de a asculta și de a împlini cuvântul lui Dumnezeu, iar cel de al treilea mare dar este „arvuna vieții veșnice”, scrie basilica.ro.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumim , Doamne Ajuta, noua biserica este o bijuterie arhitecturala. Sa ne mai dea Dumnezeu duhovnici precum parintele Papacioc.
3
1
sa va arda focul vesnic r-ati ai dracu de hoti !!! Multa muie !!!
3
5
Alt mare Sarlatan securist,aduna bani ca la nebuni de la credinciosi care pupa oase si icoane.
6
3
La prostimea - robii lui Mnezau - industria de tirnoseli e prezenta. Uzine de ignoranta si credulitate
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218