REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Patronii City Park au primit interdicţie de a ridica turnuri cu 24 de etaje

Patronii City Park au primit interdicţie de a ridica turnuri cu 24 de etaje

Replica API 24 februarie 2016 | 23:51 296

În timp ce liberalul Roman îşi face bloc cu sprijinul „duşmanului” Făgădău,

În timp ce liberalul Roman îşi face bloc cu sprijinul „duşmanului” Făgădău,

Liberalul Fabian Iustin Roman, care a demisionat din Consiliul Local Constanţa chiar în ziua în care trebuia să-i fie votat PUZ-ul pentru ridicarea unui bloc lângă un monument istoric al oraşului, a primit ieri un sprijin neaşteptat. Culmea, colegii liberali s-au abţinut de la votarea proiectului, Radu Matei spunând că nu pot vota pentru ceva ce nu ştiu, din moment ce de la proiectul de hotărâre au lipsit ataşamentele cu planşele de proiect. Observaţia a fost primită cu mirare de primarul Decebal Făgădău, care a spus că nu ştia de absenţa acestor informaţii, în timp ce George Vişan, preşedintele de şedinţă, a precizat că cei inetresaţi puteau vedea documentaţia completă la comisia de specialitate.

„Nu pot garanta pentru toţi colegii mei, astfel încât ne vom abţine”, a spus Matei, situaţie în care s-ar crede că proiectul fostului consilier Roman urma să fie respins cu unanimitate. Cu atât mai mult cu cât, înaintea şedinţei, au luat cuvântul câteva persoane care au cerut aleşilor locali să nu voteze proiectul, întrucât afectează fosta Grădiniţă nr. 1, care ar urma să fie declarată monument istoric.

„Cred că eu sunt cel mai departe de a fi suspectat de o prietenie cu Roman, s-a văzut asta de-a lungul mandatului. Dar vorbim ai despre o documentaţie de urbanism. Procedurile pentru declararea imobilului de pe Sarmisegetusa nr. 40 drept monument istoric vor dura 1-2 ani. Chiar şi atunci, vor fi impuse anumite măsuri de protecţie, nimic mai mult. Măsuri pe care le putem lua noi azi. Amânarea sau retragerea proiectului nu este o soluţie, dimpotrivă, îi deschidem lui Roman o cale de atac în instanţă împotriva consiliului local”, a explicat Făgădău, care a venit şi cu soluţia.

Primarul a adus câteva amendamente proiectului, printre care limitarea înălţimii clădirii la 3 etaje, maxim 4 retras, cu precizarea că imobilul nu va mai putea fi ulterior supraetajat. În cele din urmă, proiectul a fost votat de majoritatea PSD şi cu abţinerea, culmea, a colegilor liberali ai lui Roman. Un alt proiect care a creat animozitate a fost cel al Nepi Five Property Development SRL, prin care municipalitatea a impus patronilor de la City Park Mall să construiască două parcări cu 4 etaje, în locul a două blocuri cu 24 de etaje. „Asta-i viaţa! Consider că e un câştig pentru oraş renunţarea la blocurile cu 24 de etaje şi realizarea unor parcări noi”, a declarat primarul Făgădău.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369