REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patronii din Constanţa, protest împotriva ANAF: „STOP abuzurilor”

Patronii din Constanţa, protest împotriva ANAF: „STOP abuzurilor”

Replica API 3 aprilie 2015 | 09:40 543

Înnebuniţi de controale

Înnebuniţi de controale

Reprezentanţii societăţilor comerciale din Constanţa au protestat, joi, împotriva „abuzurilor inspectorilor ANAF”.

Peste 100 de manifestanţii s-au prezentat în faţa Instituţiei Prefectului înarmaţi cu mai multe pancarte inscripţionate.

„Pentru că nu mai putem asista la această cruciadă pentru păcate mărunte iniţiate de organele de control ale ANAF împotriva iniţiativei private, patronatul IMM Constanţa trage un semnal de alarmă şi organizează la iniţiativa şi dorinţa micilor întreprinzători constănţeni un protest apolitic. (…) Solicităm Guvernului anularea Ordonanţei 91/2014 care pune presiune pe întreprinzători, cerem controale normale şi corecte din partea inspectorilor ANAF şi pedepse aplicate proporţional cu gravitatea faptelor identificate”, se arată în evenimentul organizat pe Facebook, pentru mobilizare, intitulat „STOP abuzurilor ANAF”.

Iniţiatorul acţiunii, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Constanţa, Iulian Gropoşilă, susţine că marea majoritate a controalelor făcute de ANAF sunt abuzive şi speră ca litoralul să nu prezintă o situaţie inedită anul acesta, aceea de a se închide hotelurile sau restaurantele cu turiştii în ele. „Ce se întâmplă acum în mediul de afaceri, starea asta de stres este inacceptabilă, iar demersul nostru este tocmai pentru a sensibiliza factorii decidenţi pentru schimbarea tuturor normelor care, într-un fel sau altul, au contribuit la această stare de disconfort. Eu sper ca demersurile pe care le-am început să aibă un feedback la nivel guvernamental şi să nu ajungem în situaţia în care hotelurile şi restaurantele să înceapă să fie închise cu turiştii în ele. Sper că inconştienţa guvernamentală nu poate duce într-atât încât să ajungem acolo. Rămâne de văzut”, a spus Gropoşilă, pentru „Replica”.

Magazin închis pentru plus în gestiune de 15 lei

Situaţiile care au creat o adevărată panică la nivel naţional, în privinţa ANAF, care ar fi apelat la măsuri drastice pentru abateri minore se pare că se regăsesc şi la Constanţa. Printre protestatarii de joi, s-a aflat şi o femeie, al cărei magazin a fost închis din cauza unui plus în gestiune de 15 lei!

„Noi avem un pachet de propuneri concrete pentru modificările care trebuie făcute. Să sperăm că ele vor fi transmise în legislația cât mai rapid, pentru ca ANAF să nu mai poată să mai facă aceste abuzuri. Vă spun că am avut astăzi prezenți la mitingul nostru trei persoane cărora li s-au închis magazinele, una dintre ele era o doamnă al cărei magazin a fost închis pe 25 martie, chiar de Bunavestire. Pentru un plus în gestiune de 15 lei, au închis magazinul femeii. Este inacceptabil. Din punctul nostru de vedere este neconstituțională această abordare, este o încălcare a drepturilor fundamentale care sunt consfințite, precum dreptul proprietății. Vom monitoriza cu atenție măsurile Guvernului de normalizare a acestei stări”, a mai spus Gropoșilă, pentru “Replica”.

Președintele patronatului IMM-urilor va avea o întâlnire cu prefectul Constanței, Ion Constantin, vineri, de la ora 10:00, la Instituția Prefectului. Acesta susține că va prezenta mai multe amendamente, pentru a fi puse și analizate pe masa premierului Victor Ponta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367