REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Patronii firmei Solutions Center din Constanţa, reţinuţi de procurori

Patronii firmei Solutions Center din Constanţa, reţinuţi de procurori

Replica API 13 noiembrie 2015 | 12:17 739

Patronii firmei din Constanţa, Solutions Center SRL, au fost reţinuţi de procurori. Este vorba de Cristian Cucona şi Mihail Moroşan. Pe lângă aceştia au mai fost reţinute şi alte persoane, care au fost prezentate cu propunere de arestare.

Mai multe persoane au fost reţinute de oamenii legii, în urma percheziţiilor efectuate joi, 12 noiembrie, printre acestea aflându-se Cristian Cucona şi Mihail Moroşan, patronii SC Solutions Center SRL din Constanţa, dar şi Tudor Constantinescu, patronul lanțului de restaurante Chocolat din capitală. Amintim căpProcurorii DIICOT au efectuat în dimineaţa de joi, 12 noiembrie, 43 de percheziţii în restaurante, cluburi, dar şi societăţi comerciale. La mijloc este vorba despre patronii care au cumpărat sisteme informatice pe care le-au instalat în casele de marcat pentru a înşela statul, prejudiciul estimat ridicându-se la circa 500.000 de euro. Programul a fost achiziţionat de la o societate care are puncte de lucru în Constanţa şi Bucureşti. Mascaţii au descins şi la malul mării în dimineaţa de joi. Este vorba despre SC Solutions Center SRL, cu sediul social pe strada Solidarităţii din municipiu, administrată de Cristian Cucona şi Mihail Moroşan. De asemenea, precizăm că punctul de lucru se află pe strada Ion Adam nr. 22. Solutions Center SRL este o companie fondată în 2004 care a demarat cu activităţi comerciale de echipamente IT&C, soluţii complete (hardware şi software) pentru HoReCa şi Retail cu asigurarea personalului de specialitate pentru service in garantie şi post-garanţie.

Cum s-a constituit grupul infracţional şi cum a acţionat

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2008-2015, un cetăţean român şi un cetăţean francez au iniţiat şi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat, prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasarilor realizate printr-un număr de 12 societăți comerciale pe care le controlau direct sau prin interpuşi. În acest scop, liderii grupului au procurat un program informatic de contabilitate, care se instalează pe casele de marcat, de la o societate comercială din Constanţa, respectiv SC Solutions Center SRL, pe care l-a remis angajaţilor săi pentru a fi utilizat şi care realiza o dubla evidență, una reală pentru vanzările realizate efectiv și una fictivă pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate. Respectivul program de contabilitate consta în existenţa a două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori.Un registru reflecta realitatea economică şi financiară a contribuabilului, la care accesul era restricţionat şi un alt registru, falsificat, în care erau înregistrate date şi operaţiuni ce reflectau venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi. S-a constatat că programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor care permitea accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase şi de patiserie obţinute la unul dintre punctele de lucru din Bucureşti) şi care, cumulate, au înregistrat o pondere mai mare în venituri nefiscalizate. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că începând cu anul 2008 societatea comercială din Constanța a pus la dispoziţie programul informatic unui număr de alţi trei suspecţi, administratori ai unor societăţi comerciale cu profil alimentaţie publică şi divertisment. La solicitarea suspecţilor, contabilii societații au întocmit în fals evidența contabilă prin atestarea vânzărilor nereale realizandu-se un prejudiciu important bugetului de stat. În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 15 suspecţi. La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au fost aduse, în vederea audierii un număr de 112 persoane.

vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/perchezitii-la-solutions-center-firma-este-suspectata-ca-a-vandut-un-program-de-contabilitate-cu-dubla-gestiune-248245/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614