REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PATRONII restaurantului MODERN din Mamaia, OBLIGAŢI să DEMOLEZE o parte din LOCAL

PATRONII restaurantului MODERN din Mamaia, OBLIGAŢI să DEMOLEZE o parte din LOCAL

Replica API 2 noiembrie 2020 | 00:32 6094

În timp ce Primăria Constanţa încearcă să obţină autorizaţia pentru desfiinţarea lucrărilor realizate la restaurant Modern (New Bizant) din Mamaia fără autorizaţie, reprezentanţii societăţii care administrează unitatea încearcă să intre în legalitate. SC Modern Caracatita SRL, deţinută de Curpedim Ecrem şi Aristotel Cazacu, a solicitat certificatul de urbanism pentru intrare în legalitate. Care a fost răspunsul administraţiei locale?

SC Modern Caracatiza SRL a executat, în urmă cu ceva timp, lucrări de renovare în cadrul restaurantului din Mamaia, New Bizant, fostul Modern. A desfiinţat o magazie ambalaje de 26 mp, s-a extins pe suprafața construită cu 1050 mp pe latura VNE, a realizat de platforme terase şi recompartimentări și refațadizare.

N-a mai putut să intre în legalitate

Patronii au invocat faptul că nu îi incumbă obligația de a obține autorizația de construire, nefiind proprietarul imobilului, ci Mamaia SA. În realitate, lucrurile stau altfel. În 2009, cu Mamaia SA a vândut către societate construcția Restaurant Modern şi a transmis dreptul de folosință asupra terenului aferent construcțiilor. Deşi i s-a impus să intre în legalitate, prin obținerea ulterioară a autorizației sau prin desființarea lucrărilor, nu a dat curs solicitării, decât anul trecut. Numai că, nu i s-a permis intrarea în legalitate. Conform potrivit reglementarilor art. 56.1 al legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, nu pot fi inițiate şi aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire. Aşa că Primăria Constanţa a solicitat permisiunea desfiinţării lucrării. Pe 28 octombrie, Judecătoria a dispus demolarea lucrărilor executate ilegal.

Asociat la SC Modern Caracatiza SRL mai este şi Gârciu Atena Marina. Societatea este încă în funcţiune, însă are pierderi de câţiva ani încoac, figurând cu profit 0. La capitolul angajaţi, cifra este tot 0.

Aristotel Cazacu mai este implicat în societăţile Aristotelus Trend Rezidence SRL, Mariachis Klab Rezidence SRL, Titis Klab Rezidence SRL .

Curpedin Ecrem mai deţine Events Com Remi SRL şi Ecrem Com SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ala prostule vezi ca e tatar , nu tigan turc , dar unde tu esti moldovean , la constanta , niciodata nu o sa fi dobrogean , pacat ca ai uraaa in tine , rasist mic si slab dotat , frustrat
3
0
Fratilor ...piata ovidiu devine in curand satul de vacanta ...chiar nimeni nu se sesizeaza.....rusineeee
8
0
MICI GAINARII, DESPRE SUTELE DE RETROCEDARILE ILEGALE ALE LUI MAZARE DESPRE CARE INSTATNTA A HOTARAT SA REVINA MUNICIPALITATII NIMIC???
10
0
Patronul de la New Bizant este un domn fara aere de vedeta, om la peste 60 de ani, respectabil si respectuos , cu o familie asisderea. Asa zisa constructie se afla la un km de plaja. Ce treaba aveti?!
6
10
Toate hotelurile construite pe nisip in Mamaia. Cum a ajuns Pescu Sima din Ceamurlia de Sus sa detina hotelul Golden Palace direct pe nisip ? Acest hotel parter si doua etaje, este legal construit ?
20
0
Mana intinsa. V-a dat Manara un suc si un biscuite si v-ati apucat de facut articole cu comentariile inchise. Jurnalisti fara pic de integritate.. Mai aup putin si o sa se duca pana la statuie dar nu va interseaza atata timp cat face plata. Daca v-ar plati Mazare si Nicusor i-ati aplauda si cu picioarele. Nerusinatilor.
18
6
ieri aflam cum executa primaria pe unul pt o usa si o scara ,dar nu se aude nimic de constructiile ridicate de la radacina cu autorizatii anulate .De ce nu sunt supravegheate si inventariate de inspectorii de speecialitate din subordinea primariei?Unul a stat citeva zile in preajma alegerilor din lucrari , dar acum a inceput din nou .Se rezolva
18
1
...pai daca aduce un vibe bun..de ce nj au voie cititorii sa lase un comentariu? Cine le-a permis sa ocupe atata spatiu din piata Ovidiu? Nimeni nu se sesizeaza ca s-au extins cum au vrut??..Astia de la Modern nu au cotizat de au spatiu de comentarii?...Replica de cacat. Banuiesc ca sambata seara aveti si voi un iglu gratis..SLUGILOR
25
1
Un jeg unde vin tigani turci ! Daca pe patron il cheama Ecrem ...
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614