REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Vin., 22 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6494
25.4° Constanța Vineri, 22 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6494

Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv

Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv

Mariana MURAT 19 septembrie 2023 | 17:41 422

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, rămân în arest preventiv. Tribunalul Bucureşti le-a respins, marți, cererea de a fi cercetați în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu.

Patronii statiei GPL de la Crevedia raman in arest preventiv Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă 

Pe 6 septembrie, Doldurea şi Stângă au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 5, însă ei au contestat această măsură, solicitând să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Tribunalul le-a respins marţi contestaţia, ca nefondată, decizia fiind definitivă, scrie Agerpres. Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs pe 26 august explozii soldate cu cinci decese şi aproximativ 50 de oameni răniţi, printre care mulţi pompieri. De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

Flagas SRL a fost înfiinţată la data de 8 februarie 2008, are sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, iar principalul obiect de activitate este reprezentat de "comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate" (cod CAEN 4778), iar ca obiecte secundare de activitate, printre altele, sunt şi cele de "comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate", "comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate" şi "transporturi rutiere de mărfuri".

Procurorii notează că, din legislaţia secundară, se desprinde concluzia că nu este prevăzută posibilitatea depozitării GPL-ului în autocisterne, ci exclusiv în sistem cu instalaţie monobloc tip skid, montată suprateran sau în recipiente subterane, îngropate, acoperite cu nisip, în ambele situaţii trebuind ca recipientele să fie echipate cu aparatură de măsură, control şi siguranţă care să semnalizeze o funcţionare normală iar în caz de avarie să semnalizeze corespunzător. 

De asemenea, normativele nu prevăd posibilitatea efectuării încărcării/descărcării de GPL între autocisterne, ci exclusiv încărcarea recipientelor sub/supraterane, iar pompele de vehiculare GPL acţionează doar între rezervoare şi staţia de distribuţie. Pe de altă parte, la imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate. Staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sub acoperirea PSD Doldurea va scapa ca doar seniorul Doldurea e mare sponsor la PSD Doar ati vazut semnalul transmis de Ciolacu cand a fost intrebat de jurnalisti daca il cunoaste pe Doldurea senior ul. Enervat de intrebarea jurnalistilor a dat un raspuns halucinant transmitand Judecatorilor sa aiba grija. Asadar dupa modelul Dr Oprescu un alt penal al PSD facut scapat desi fusese dovedit ca vinovat, Doldurea poate fugi in Grecia sau Italia dupa ce procesul va trena destul de mult. Singurii care pot impiedica sa se astearna uitarea peste caz sunt jurnalisti care pot mentine ATENTIA opiniei publice treaza.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106