REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patronul bijuteriilor La Rosa, acuzat de evaziune fiscală, este liber!

Patronul bijuteriilor La Rosa, acuzat de evaziune fiscală, este liber!

Replica API 21 martie 2014 | 00:00 1173

Sub control judiciar

Sub control judiciar

Patronul bijuteriilor La Rosa, Koprulu Tankut Daghan, cercetat pentru evaziune fiscală, a fost eliberat. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au acceptat cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar pe cauţiune.

"Admite cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Koprulu Tankut Daghan. Înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune până la soluţionarea definitivă a cauzei", potrivit portalului instanţelor de judecată, la data de 12 martie. Acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, el trebuie să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, să nu se apropie de suspecţi şi de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. "Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Koprulu Tankut Daghan dacă nu este arestat în altă cauză", se mai arată pe portal. Reamintim că în data de 17 decembrie 2013, patru percheziţii au avut loc în municipiul Constanţa, dar şi la Năvodari, la comercianţii de bijuterii din aur şi pietre preţioase. Anchetatorii au vizat magazinele de bijuterii La Rosa. Printre bijuteriile verificate se numără şi cea din zona Muzeului de Artă, unde oamenii legii au stat aproape 12 ore, luând la control fiecare act în parte. Aceştia au ridicat mai multe probe, constând atât în documente cât şi bijuterii. Menţionăm că percheziţiile au vizat atât locuinţele suspecţilor, cât şi sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională. Din câte se pare, reţeaua era condusă de un cetăţean turc, rezident la Bucureşti, care comercializa bijuterii cu pietre preţioase în mai multe judeţe din ţară. În perioada 2012 - 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achiziţii de metale şi pietre preţioase, atât de pe piaţa internă, cât şi de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru sau internet. Patronul societăţilor comerciale vizate este Koprulu Tankut Daghan, în vârstă de 36 de ani, cetăţean turc, dar cu reşedinţa în Bucureşti. El a obţinut permis de şedere în Bucureşti, la data de 14 martie 2007. Este căsătorit cu Koprulu Elena-Cristina, de 31 de ani, cetăţean român, cu domiciliul tot în Bucureşti. Amândoi sunt asociaţi ai SC Exgold Impex SRL, cu sediul social în Bucureşti, strada Dinicu Golescu nr.1A.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367