REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patronul Cafe Cafe, condamnat la 1 an de închisoare cu executare pentru ultraj

Patronul Cafe Cafe, condamnat la 1 an de închisoare cu executare pentru ultraj

Replica API 14 februarie 2015 | 00:46 667

Afaceristul Cătălin Iuliu Nedelcu, patronul restaurantului Cafe Cafe din Constanţa, a fost condamnat de către Curtea de Apel Bucureşti la un an de închisoare cu executare şi plata unor daune de 15.000 lei părţii civile din dosarul său de ultraj, poliţista Elena Duda. Hotărârea magistraţilor bucureşteni vine la aproape 3 ani de la comiterea faptelor.

Conform rechizitoriului, la sfârşitul lunii septembrie 2012, Nedelcu a bruscat doi poliţişti în timpul unei percheziţii efectuate la domiciliul său. Totul a început în luna noiembrie 2011, când patronul „Cafe Cafe” a cumpărat un apartament în zona Gării din municipiul Constanţa. Bărbatul a început să renoveze locuinţa, însă tavanul vecinului de la etajul inferior a suferit câteva avarii. Nemulţumit, acesta l-a reclamat pe Nedelcu, însă nu s-a oprit aici şi i-a făcut mai multe plângeri, în urma cărora patronul de la „Cafe Cafe” s-a trezit cu trei dosare penale. Pentru unul dintre acestea, oamenii legii au obţinut un mandat de percheziţie, iar pe 18 septembrie 2012, trei poliţişti, împreună cu un martor asistent şi cu un expert tehnic, s-au prezentat la uşa lui Nedelcu. Anunţat telefonic despre descindere, Nedelcu a venit urgent acasă. La faţa locului au sosit şi reprezentanţii unei televiziuni locale. Procurorii spun că patronul de la „Cafe Cafe” a vrut să lase uşa apartamentului deschisă pentru ca jurnaliştii să filmeze percheziţia, în vreme ce oamenii legii au încercat să o închidă. În acel moment s-a creat o busculadă, în care Nedelcu a izbit de perete o poliţistă şi l-a lovit cu cotul în piept pe alt om al legii. Anchetatorii au renunţat la efectuarea percheziţiei şi au plecat. Poliţista a susţinut că Nedelcu i-ar fi smuls cercelul din ureche, certificatul medico-legal arătând că aceasta a suferit mai multe echimoze şi o plagă la nivelul lobului stâng, necesitând trei-patru zile de îngrijiri medicale. Cel de-al doilea poliţist implicat în incident nu a dorit să depună plângere penală împotriva lui Cătălin Iuliu Nedelcu. Patronul de la „Cafe Cafe” a stat în arest preventiv timp de o lună.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367