REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patronul celui mai cunoscut club din Centrul Istoric al Capitalei şi afaceristul Pufleanu îşi vând terenurile din Constanţa

Patronul celui mai cunoscut club din Centrul Istoric al Capitalei şi afaceristul Pufleanu îşi vând terenurile din Constanţa

Replica API 15 iulie 2015 | 08:03 1965

Proiectele cu eoliene s-au răsuflat

Proiectele cu eoliene s-au răsuflat

Zeci de hectare de teren din Constanţa, pe care investitorii sperau acum câţiva ani să ridice „păduri” întregi de eoliene, au ajuns acum să fie vândute prin mica publicitate, după ce au schimbat deja mai mulţi proprietari. Intermediar este, în ultimul timp, chiar Ministerul Agriculturii, care publică cu regularitate anunţurile de vânzare, pe propriul site. În judeţul Constanţa, cunoscuta familie de afacerişti Pufleanu a scos la vânzare peste 70 de hectare de teren agricol, amplasat în comuna Nicolae Bălcescu. Atsfel, Gheorghiţa Pufleanu, de 54 de ani, din Constanţa, speră să obţină nu mai puţin de 1.651.380 lei lei pentru două loturi de câte 35,5 hectare.

Gheorghiţa Pufleanu este soţia lui Gheorghe Pufleanu, judecat la Tribunalul Argeş pentru contrabandă cu alcool, după ce procurorii au descoperit, în 2010, o ditamai fabrica de alcool, care funcţiona complet ilegal, pe strada Celulozei din Constanţa. Un alt nume interesant pe lista vânzătorilor de terenuri agricole din judeţul Constanţa este bucureşteanul Bogdan Gabriel Berneagă, de 42 de ani, cel care a preluat o afacere gândită iniţial pentru producţia de energie şi transformată pe parcurs într-una de imobiliare de la Emanuel Muntmark, cel mai puternic dezvoltator român din industria eoliană. Neptun Black Sea Development SRL, cu sediul în Constanţa, a scos la vânzare 40 de hectare de teren agricol în comuna Grădina, pentru care cere în schimb 677.632 lei. Neptun Black Sea Development SRL a fost înfiinţată în 2006 de româno-suedezul Emanuel Muntmark, în satul Gălbiori, acolo unde se afla sediul central al Monsson Group, imperiul eolian dezvoltat de omul de afaceri. În 2013, Muntmark s-a retras din firmă, deţinută acum în proporţie de 95% de off-shore-ul Malhoun Ltd şi 5% de Bogdan Berneagă, care este şi administrator, tot atunci hotărându-se şi schimbarea sediului social din Gălbiori în Constanţa. Anterior, în 2009, Black Sea Development SRL era trecută către Malhoun Ltd de la CWP Cyprus Limited, alături de care Muntmark deţinea Tomis Team, proiectul eolian vândut cehilor de la CEZ pentru mai bine de 300 de milioane de euro. În paralel, Bogdan Berneagă se implica şi el în afacerile cu eoliene, fiind cooptat în 2011 ca administrator al Continental Wind Project Management SRL din Fântânele, subsidiară a fondului de investiţii CWP Cyprus. Până să ajungă la afacerile cu eoliene din Constanţa, devenite între timp imobiliare, Bogdan Berneagă era cunoscut pentru businessurile sale de succes din Bucureşti. Berneagă este vicepreşedinte al Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric Bucureşti şi unul din acţionari celebrului club Fire.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Great to see you! Your competitors are leveraging this tool to kill your business!! Buy your clients Here!!!!:
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367