REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Patronul chinez al unei firme din Constanţa care comercializează jucării în toată ţara, săltat de Poliţie

Patronul chinez al unei firme din Constanţa care comercializează jucării în toată ţara, săltat de Poliţie

Replica API 12 noiembrie 2011 | 00:00 169

Patronul unei firme cu sediul în Constanţa, un cetăţean chinez, a fost călcat, azi-noapte, de mascaţi, după ce poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit că falsifica de ani de zile documentele societăţii pentru a plăti taxe mai mici în vamă. Societatea funcţiona în zona Vârful cu Dor şi se ocupă de comercializarea, în toate judeţele României, de jucării şi alte articole pentru copii.

Este vorba despre societatea Douceur SRL, de unde vineri noapte poliţiştii au ridicat acte, calculatoare şi au pus sigiliul pe sediu, precum şi pe maşinile de transport care se aflau în incinta firmei.

Iată ce spune IPJ Constanţa:

"În data de 12.11.2011, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sprijiniţi de lucrători din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale au efectuat o acţiune pe linia combaterii fraudelor vamale cu ocazia efectuării importurilor de bunuri.

Cu acest prilej au depistat un cetăţean chinez, de 40 ani, rezident în România, administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Constanţa, cu profil de import bunuri din China şi comercializarea acestora în România, în sistem en-gross şi en-detail.

Astfel, în ziua de 11.11.2011 reprezentantul firmei din România s-a deplasat la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea cu un container conţinând bunuri importate din China.

Acesta a prezentat un set de documente emise de un furnizorul din China, despre care poliţiştii deţineau date şi informaţii că ar fi falsificate, în sensul că, în realitate nu au fost emise de către respectivul vânzător, ci au fost redactate de către cel în cauză la punctul de lucru al societăţii sale, înscriind pe acestea o valoare totală a mărfii, mai mică decât cea plătită în realitate prin documentele bancare, cu scopul sustragerii de la plata taxelor vamale.

Având în vedere aceste date, au fost efectuate percheziţii domiciliare la sediul social, şi punctul de lucru al societăţii din Constanţa, precum şi la reşedinţa acestuia, ocazie cu care au fost identificate atât documentele originale care conţineau valorile reale ale bunurilor importate, respectiv 70.000 USD, precum şi cele falsificate prezentate la organele vamale, ce aveau valoarea de 16.000 USD.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au luat măsura reţinerii cetăţeanului chinez pentru 24 ore, urmând ca împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Constanţa să fie prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestre preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de "folosire la autoritatea vamală de documente comerciale falsificate", riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

De asemenea, atât bunurile din containerul importat precum şi cele din depozitul societăţii au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii cu exactitate a prejudiciului cauzat bugetului de stat".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614