REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Patronul de la Mal Alexia îşi arată chiloţii pe Facebook, la doi ani după ce a înşelat zeci de constănţeni

Patronul de la Mal Alexia îşi arată chiloţii pe Facebook, la doi ani după ce a înşelat zeci de constănţeni

Replica API 17 august 2012 | 12:05 216

Profil de ţepar fugit peste hotare:

Profil de ţepar fugit peste hotare:

Chiar dacă porţile firmei de construcţii Mal-Alexia au fost închise, reprezentantul acesteia, Dragoş Gavrilă, îşi continuă în tihnă viaţa, fiind fugit din ţară, pentru a scăpa de tragerea la răspundere în faţa legii. După nenumăratele ţepe pe care le-a dat, patronul pare că nu se căieşte, mai mult decât atât, se laudă cu traiul pe care îl duce în momentul de faţă, cel mai probabil în Spania.

Povestea reînvie! Ţeparul din cadrul firmei Mal-Alexia a fost descoperit peste meleaguri, unde, cel mai probabil, se află pentru a face noi victime. Vorbim de reprezentantul societăţii mai sus prezentate, Dragoş Gavrilă, care în urmă cu doi ani a făcut ravagii prin Constanţa, ţepele curgând una după alta. Încă de la începutul anului 2010, patronul ţepar s-a apucat de câştigat bani de pe urma oamenilor care au luat de bune serviciile ce urmau a fi prestate de către firma Mal-Alexia. Cu o prezentare destul de generoasă, tipărită pe fluturaşii de promovare, constănţenii au început să apeleze la Dragoş Gavrilă pentru a-şi izola casele, apartamentele, pentru a-şi schimba acoperişurile sau pentru alte diverse lucrări din domeniul construcţiilor. Însă, după ce dădeau avansul, clienţii observau că nu mai pot da de firma cu pricina. Situaţia a degenerat şi mai rău în momentul în care, o vilă de pe strada Mihai Eminescu a suferit stricăciuni seriose de pe urma unei ploi, având în vedere că acoperişul era decopertat în vederea lucrărilor. Astfel, proprietarul a rămas şi cu banii luaţi şi cu pereţii infiltraţi de apă, patronul firmei dând bir cu fugiţii. Aceasta este numai una dintre ţepele de pe lunga listă neagră a societăţii. Mai mult decât atât, nici foştii angajaţi nu încearcă să ia apărarea angajatorului întrucât nici până în momentul de faţă nu şi-au primit drepturile salariale.

Coşmarul de-o vară al angajaţilor Mal-Alexia

Cristian Marius, un fost angajat al firmei cu pricina, ne relatează toate escrocheriile la care a recurs Dragoş Gavrilă, ţeparul şef al Constanţei din vara anului lui 2010. "Sediul firmei era într-o clădire de birouri de pe strada Mangaliei, exact la piciorul podului de la Doraly. La început totul mi s-a părut a fi normal, angajându-mă din luna mai 2010. Însă, se tot tărăgăna situaţia cu încheierea contractului de muncă. Până la urmă, la insistenţele mele, am semnat acel contract. Surpriza avea să vină după câteva luni, când, având ceva de căutat prin birou, am găsit contractele prăfuite, nedepuse la ITM", a declarat, pentru "Replica", Cristian Marius. Însă, chiar la câteva zile de la incident, Dragoş Gavrilă, reprezentantul Mal-Alexia nu avea să mai fie găsit, dispăruse! Derulând înapoi şirul faptelor, fostul angajat a declarat că avansurile pentru lucrări curgeau lanţ, însă foarte puţine se şi duceau la capăt. "Nu ştiu ce făcea cu banii. Îmi era şi ruşine să mă mai duc să iau avans de la oameni când vedeam că nu se apucă de treabă. Era plin de datorii, astăzi lua avansul şi a doua zi se agita cum să facă pentru a evita telefoanele clienţilor iritaţi. Câteva lucrări le-a dus la bun sfârşit, dar majoritatea oamenilor au rămas cu buza umflată. Disperarea mea a început când am observat că se eschiva şi de la plata salariilor cu toate că lua avansuri în neştire", ne mai spune fostul angajat. Potrivit acestuia, o parte din salariul pe prima lună a venit la timp, după care au început problemele. "Se ruga de mine, cu lacrimi în ochi, să-i mai dau un timp de răgaz pentru că se află într-o mare dificultate cu banii. Mă amâna de la o zi, la alta şi promitea cu mâna pe inimă că a doua zi se va rezolva. La fel şi cu lucrările, jura că le va duce la bun sfârşit, doar că are ceva probleme şi trebuie să le rezolve. Spunea că e de viaţă şi moarte. L-am aşteptat cât l-am aşteptat până nu am mai putut. La un moment dat chiar am recurs la ameninţări. În momentul când a văzut că se îngroaşă gluma, clienţii deja erau nervoşi, angajaţii la fel, Dragoş Gavrilă, dar şi asociatul acestuia, Ionuţ Maftei, nu au mai fost de găsit", a declarat Cristian Marius.

Urmărire ca-n filme pentru a-l prinde pe Gavrilă

De atunci a început circul, ne relatează fostul agent de vânzări, situaţia putând fi cu uşurinţă desprinsă din filmele de acţiune. Cum la telefon nu mai putea fi contactat şi lacătul era pus pe uşa societăţii, Cristian l-a căutat pe patron la domiciliu, în Km 5, moment în care a aflat că nu mai locuieşte acolo, la faţa locului fiind găsită doar o rudă în vârstă care nu înţelegea ce se întâmplă şi de ce nu mai dă pe acasă Dragoş. Prin anumite surse de pe Internet s-a aflat faptul că Gavrilă stă cu chirie în Tomis Nord, dându-se bucureştean, aflat cu treburi la Constanţa. "Se întâmpla la finele verii lui 2010. M-am dus acolo, în Tomis Nord, unde stătea cu chirie, am vorbit cu proprietarii şi l-am aşteptat în apartament. Parcă a ştiut şi nu şi-a făcut apariţia. În momentul acela, proprietarii l-au anunţat să vină să-şi ia bagajele şi au schimbat yala. Astfel i-am pierdut, din nou, urma", mai spune Cristian. Din acel moment au început demersurile la poliţie, la ITM, iar în cele din urmă în instanţă. "Am fost la ITM, foarte drăguţi inspectorii, m-au ajutat cu tot ce au putut, dar nu s-a putut să i se dea de urmă lui Dragoş Gavrilă. L-am dat în judecată, bineînţeles că nu s-a prezentat, iar procesul este pe rol şi în momentul de faţă, lăsat undeva în pom. Am de recuperat banii pe toată vara, la fel şi colegii mei, dar şi marea majoritate a muncitorilor. Nu voi mai vedea niciodată acei bani, dar escrocul acela trebuie să înfunde puşcăria la câte măgării a făcut, la câţi oameni a nenorocit", mai spune fostul angajat al firmei Mal-Alexia. Abia prin iarna lui 2010, speranţele angajaţilor au început să se stingă, în momentul în care au văzut că nu i se poate da de urmă patronului ţepar.

Patronul ţepar, în chiloţi, pe Facebook

Dar iată că, la doi ani după ţepele date în Constanţa, Gavrilă a "înviat"! Căutând pe site-ul de socializare Facebook, Cristian ne spune cum l-a descoperit pe Gavrilă, lăudându-se cât de bine o duce în străinătate, probabil în Spania. "La un moment dat apăruse zvonul că ar fi murit într-un accident rutier, prin Italia, unde chipurile se dusese să se angajeze. Dar nu, nu este adevărat. Este viu şi se află în străinătate, cred că în Spania, aşa reiese după poze. Îşi etalează luxul în care trăieşte şi pe unde se plimbă. Postările sunt noi, din iunie şi iulie anul acesta. Probabil că şi-a găsit şi acolo oameni pe care să îi prostească, povestea luând-o de la capăt. Aici, în România, este băgat în multe lucruri necurate, mulţi îl caută, avea datorii, nu cred că se mai întoarce vreodată", a conchis interlocutorul nostru. Aşadar, ţeparul de la Mal-Alexia se află pe meleaguri străine pentru a face noi victime. În plus, pentru a-şi etala "trupul de invidiat", Dragoş Gavrilă apare în multe poze, pe Facebook, în lenjerie intimă, spre deliciul celor care îi lasă comentarii de apreciere. Mai mult decât atât, nu se sfieşte să-şi prezinte luxul aşa-zisului domiciliu, dar nici locurile pe care le colindă, la prima vedere părând un om care nu are de-a face cu escrocheriile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum sta in madrid
0
0
Anonim- ai observat bine, chiar este partar. Obisnuia sa-si petreaca noptile la barul de gay care era in piata ovidiu. Dragos Gavrila, daca nu stiati, a facut si puscarie pt talharie, a primit 7 ani. Este periculos.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218