REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Patronul depozitului ilegal de cereale din Hârşova, cunoştinţă de-a primarului

Patronul depozitului ilegal de cereale din Hârşova, cunoştinţă de-a primarului

Replica API 30 iulie 2011 | 00:00 271

Nădrag îi ia apărarea evazionistului Alexe

Nădrag îi ia apărarea evazionistului Alexe

După ce poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa au descoperit, joi seară, un depozit clandestin de cereale, pe raza oraşului Hârşova, se pare că au apărut şi reacţiile adverse. Se pare că poliţiştii au descoperit 15 tone de cereale, însemnând grâu, orz şi rapiţă, aparţinând unui crescător de animale din Hârşova, Remus Aurel Alexe.

"Cantitatea de grâu a fost confiscată dintr-un siloz situat în apropierea fabricii de sârmă din Hârşova, mai precis a fost pus sigiliul pe depozit, iar proprietarul a fost amendat la legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cercetările continuă", spun poliţiştii. Însă, în apărarea proprietarului depozitului, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, susţine că nu este vorba de nici o ilegalitate. "Pe Alexe îl cunosc de mult, am fost colegi de muncă la Fabrica Energia. El este acum crescător de animale, are câteva sute de oi, iar cerealele le-a cumpărat pentru a face provizii până la vara următoare. Toţi crescătorii de animale cumpără hrană acum, pentru că cerealele sunt mult mai ieftine în această perioadă. De la toamnă, preţurile încep să crească. Dacă nu o fi avut factură pe ele.. să fim serioşi, cine mai dă acum factură, mai ales dacă le cumperi mai ieftin? Pot fi cumpărate şi direct de pe câmp, de la combină. Păi ce, ăla dă factură? Fiecare ia de unde poate mai ieftin. Părerea mea este că omul acesta nu a făcut nimic ilegal, a cumpărat hrană pentru animale. Nu cred că a luat cereale ca să le vândă mai departe", ne-a declarat primarul oraşului Hârşova. Numai că poliţiştii au o altă opinie. "Depozitul era ilegal, pentru că nu aparţinea de nici o societate. Cerealele nu au fost cumpărate legal, fiindcă nu există facturi. Mai mult ca sigur că erau destinate comercializării, fiindcă nu cumpără nimeni 15 tone de grâu pentru uz propriu. S-a deschis o anchetă şi vom stabili exact de unde provine şi care era destinaţia. Deocamdată cerealele au fost confiscate", spun poliţiştii. Există chiar şi opinii cum că nici poliţia din localitate nu ar fi străină de activitatea ilegală de la siloz, însă deocamdată nu există dovezi concrete în acest sens. Chiar dacă pentru moment nu se ştie exact pe unde este adevărul, însă trebuie remarcat că poliţiştii din cadrul SIF au documentat, numai anul acesta, activitatea a zeci de persoane care comercializau ilegal cereale prin firme fantomă, prejudiciind statul cu câteva milioane de euro prin evaziune fiscală.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218