REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Patronul hotelului Mercur Minerva din Mamaia, TRIMIS în JUDECATĂ pentru mai multe infracţiuni!

Patronul hotelului Mercur Minerva din Mamaia, TRIMIS în JUDECATĂ pentru mai multe infracţiuni!

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 2268

EXCLUSIV!

EXCLUSIV!

Complexul hotelier Mercur Minerva din Mamaia, administrat de Wiena Club SRL, se află, de mai mulți ani, în centrul unui scandal după ce proprietarul Sorin Marian Fati a demarat procedura de vânzare a imobilului societății Mareea Hotels SRL, din Deva. O perioadă de timp, unitatea de cazare a fost deținută de cea din urmă însă, în 2017, Sorin Marian Fati, vânzătorul, informa Asociația Națională a Agențiilor de Turism de faptul că hotelul a revenit în proprietatea sa.

Antecontractul încheiat între părți și-a încetat efectele, anunța Fati, pe motiv că societatea din Deva nu și-ar fi respectat obligațiile de plată asumate, iar biletul la ordin emis de către aceasta-instrumentul de garantare a plății din data de 15 noiembrie 2016 a fost refuzat la plată pentru lipsă disponibil. Au urmat procese peste procese în instanță însă, în final, Fati a bifat un dosar penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, magistrații din Brașov dispunând începerea judecății. În urmă cu doi ani, procurorii i-au instituit sechestru pe întregul complex hotelier din Mamaia-în total un număr de 9 imobile.

Patronul hotelului complexului Mercur-Minerva din Mamaia, Sorin Marian Fati, a fost trimis în judecată pentru pentru participaţie improprie la fals intellectual, fapte de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Brașov. Pe 17 ianuarie a.c., magistrații au constatat legalitatea rechizitoriului și au dispus începerea judecății. ”Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Fati Marian Sorin cu privire la legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.43/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală în dosarul de urmărire penală nr. 43/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. În baza art.346 al.2 Cod procedură penală Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.43/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, privind pe inculpatul FATI MARIAN SORIN , trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: - „participaţie improprie la fals intelectual”, prev. de art. 52 al. 3 Cod penal raportat la art. 321 Cod penal, - „evaziune fiscală”, „evaziune fiscală”, „delapidare cu consecinţe deosebit de grave”. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpatul FATI MARIAN SORIN”, se arată în minuta Tribunalului Brașov.

Complexul hotelier Minerva, pus sub sechestru de procurori

În anul 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au instituit sechestru asigurator asupra unui număr de 9 imobile aflate în proprietatea suspectului Fati Marian Sorin şi situate în Mamaia-Constanţa, individualizate prin indicatori topografici unici, care se subsumează noţiunii din ordonanţă de Complex Hotelier Mercur Minerva. Sechestru a avut şi pe suma de 22.433.856 lei, însă Tribunalul Braşov a desfiinţat ordonanţa în ceea ce priveşte conturile.

Totul a început în 2015, atunci când Marius Usturoiu, reprezentantul societății Mareea, a semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pe 25 de ani cu Marian Sorin Fati, proprietarul hotelului Mercur-Minerva. În 2017, Sorin Marian Fati informa Asociația Națională a Agențiilor de Turism de faptul că hotelul a revenit în proprietatea sa. Antecontractul încheiat între părți și-a încetat efectele, anunța afaceristul, pe motiv că societatea din Deva nu și-ar fi respectat obligațiile de plată asumate, iar biletul la ordin emis de către aceasta-instrumentul de garantare a plății din data de 15 noiembrie 2016- a fost refuzat la plată pentru lipsă disponibil. Ulterior, societateaa intrat în insolvență. Au urmat procese peste procese în instanță cu proprietarului hotelului din Mamaia însă, în final, Fati a bifat un dosar penal pentru săvârșirarea mai multor infracțiuni, magistrații din Brașov dispunând începerea judecății. Cel mai probabil, fostul colaborator a formulat plângeri penale împotriva lui.

Afaceristul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere

Usturoiu mai deţine şi Mareea Comtur SRL, ce activează în domeniul agenţiilor de turism, şi ea aflată în faliment. Şi societatea aceasta se judecă cu Fati, solicitând magistraţilor să-l oblige pe afacerist la plata sumei de 46.333.728 lei (10.269 euro la cursul BNR la 19.12.2016) de 4.170,59 lei servicii turistice neachitate, sumele de 187.293,07 lei și 11.996,35 lei penalități de întârziere cu cheltuieli de judecată. Judecătoria Braşov i-a dat câştig de cauză, la apel a câştigat patronulului complexului hotelier, însă, cum decizia nu a fost definitivă, s-a efectuat apel. În august 2019, Curtea i-a dat câştig de cauză, definitiv, lui Sorin Fati.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MACHIDON.....e clar.
0
2
Poate ne spune si cum a cumparat Complexul Mediteranean ...cu dir. de la SC Mamaia....
3
0
Hai cu un 10 ani ,ca da ramana la 15 in apel!
4
1
In primul rand, nu se intelege nimic din acest articol. Mai jurnalistul pooli, cand dai copy paste, mai uita-te si tu la context. In al doilea rand, Fati e baiat de treaba. Ce vina are ca ala nu a putut sa faca plata? Pai voi cu de alde Fati va puneti? Fati face parte din gasca baietilor cu ochii albastri. Oricum, sunt baieti buni. Ma leaga amintiri placute de acel complex, mai ales amintirile cu doamna Dora. Ohhhhhh....
7
2
Dupa nume patronul este machidon. Machidoni sa piarda ? Niciodata.
9
6
Ziar jegos de ce opriti comentarile la articolul cu RAJA ? Unde este libera exprimare?
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614