REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patronul restaurantului Beirut, George Karam, în dosarul comisionarului vamal prins cu şpagă

Patronul restaurantului Beirut, George Karam, în dosarul comisionarului vamal prins cu şpagă

Replica API 12 septembrie 2015 | 12:56 222

A început să „toarne” tot?

A început să „toarne” tot?

George Karam

Adrian Moldoveanu a fost arestat la domiciliu, decizia aparţinând Tribunalului Constanţa. Astfel, el nu are voie să părăsească imobilul situat pe strada Brest, dar, totodată, magistraţii i-au interzis să comunice cu George Karam şi cu Nicolae Nazâru sau cu membrii familiilor acestora. Menţionăm că afaceristul Karam apare şi în cazul poliţistului Cicerone Dincă, şi el prins în timp ce lua mită.

Oamenii legii din cadrul DGA, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au demarat o anchetă în baza unor informaţii cu privire la un individ care intra în legătură cu anumite firme şi le promitea că le poate ajuta cu actele pentru export, menţionând, totodată, că are cunoştinţe sus puse. Astfel, miercuri, 9 septembrie, achetatorii l-au prins pe Adrian Moldoveanu în flagrant, în timp ce primea mită suma de 1.000 de euro, de la o firmă căreia îi promisese că-i falsifică actele în vederea unui export către Egipt, fiind vorba despre un container cu mere.

Acesta a fost condus la audieri şi apoi arestat la domiciliu. El este cercetat pentru trafic de influenţă şi fals. În plus, în dosar apare şi George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL şi patronul restaurantului Beirut, care a ars în aprilie 2014, trei fete decedând. De asemenea, prezent este şi numele lui Nicolae Nazâru, vameş.

Menţionăm că patronul de la Beirut a fost trimis în judecată, în august 2015, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora - forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, aici fiind vorba despre teribilul eveniment de la restaurant, când trei persoane au ars de vii.

Karam s-a pus pe fapte mari?

De asemenea, George Karam a mai fost implicat într-un caz, în care un poliţist din cadrul Gărzii de Coastă, Cicerone Dincă, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Mai exact, Karam a fost cel care l-a denunţat. Dincă solicitase suma de 22.000 de euro pentru a interveni pe lângă o rudă a sa, procuror la Galaţi, aceasta, la rândul ei, urmând să intervină pe lângă alte persoane influente din Bucureşti, fiind vorba de dosarul în care patronul restaurantului Beirut era cercetat cu privire la incendiu.

Însă, poliţistul solicitase pentru el şi piese de mobilier în valoare de 6.000 de euro, astfel de discuţii având loc între el şi Karam, în cursul lunii iunie, la domiciliul afaceristului. Toate bune şi frumoase numai că, în momentul în care să primească şi „caşcavalul”, adică pe 8 iulie, pac! flagrant. Procurorii DNA şi-au făcut treaba, l-au reţinut pe Cicerone şi propus spre arestare.

Joi, 9 iulie, poliţistul a fost dus la Tribunalul Constanţa, însă nu a vrut să facă declaraţii, trecând glonţ pe lângă jurnalişti. Din câte se pare, afaceristul Karam, cel mai probabil, a avut de gând să se aleagă cu o pedeapsă ceva mai favorabilă, cu suspendare probabil, alegând să colaboreze cu autorităţile. Poate că aşa a gândit şi în cazul de faţă, Moldoveanu fiind astfel prins în flagrant.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367