REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Patronul unei firme de construcţii, condamnat! Angaja minori la negru!

Patronul unei firme de construcţii, condamnat! Angaja minori la negru!

Replica API 24 mai 2017 | 21:59 947

Nicolar Vânoagă a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru săvârșirea unei infracțiuni privind Codul Muncii, în sensul că a angajat la negru mai multe persoane, între care și minori. Acesta deține societatea Nikos Construct Design SRL, cu activitatea "alte lucrări speciale în construcții", conform datelor publicate în Monitorul Oficial.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 22.05.2017, l-au depistat pe Vânoagă Nicolae, în vârstă de 38 de ani, din Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni închisoare pentru săvârșirea unei infracțiuni privind Codul Muncii, în sensul că a angajat la negru, după cum reiese din decizia de trimitere în judecată: " Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Vânoagă Nicolae, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract de muncă şi încadrarea în muncă a minorilor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă".

Acesta deține societatea Nikos Construct Design SRL, cu activitatea "alte lucrări speciale în construcții", cu sediul social pe strada Soveja nr. 25 din municipiu, conform datelor publicate în Monitorul Oficial: " În baza cererii nr. 60821 din data 03.09.2015 și a actelor doveditoare depuse, persoana desemnată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța, a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea și înregistrarea societății: denumire: Nikos Construct Design; formă juridică: Societate cu Răspundere Limitată". Bărbatul au fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un amarat care avea si el un pfa prinde o lucrare la un subcontractor si taman in ziua aia vine itm cta in control si gaseste niste oameni la negru printre care si niste minori!dati amenda penala, munca in folosul comunitatii, nu trimiteti la inchisoare pe un an un tanar de 38 de ani!daca omori pe cineva ce patesti?domnilor directori si inspectori de itm constanta, mai mult discernamant cand intocmiti niste acte!nicio mustrare de constiinta, nimica ca ati pus un om la inchisoare?
2
5
Ce ne facem cu cei care nu au firma si construiesc in draci fara forme legale constructii imense in comuna Costinesti zona de Nord epava.Deplasati-va mai des in zona si ii veti gasi la locul de munca.Sa fie sanctionati atat proprietarul cat si persoanele care executa munca la negru constienti de incalcarea legii.
1
1
Sunt nedumerit rau ! Cum putem sa-i invinovatim pe cei abilitati de faptul ca ii descopera pe cei care folosesc munca fara forme legale, folosesc copii sub 15 ani la munca in santiere, fac evaziune fiscala ! Pana acum ii acuzati ca nu-si fac treaba, ca sunt mana in mana cu angajatorii !! Dar daca se intampla un accident de munca cu copilul, pe santier, cum era? Dumnezeu sa va mai inteleaga !
3
3
daca omari un om pe trecerea de pietoni primeste un an cu suspendare, daca ai peste 5 salariati intamplator 1 zi la negru faci puscarie!uite asa se face dreptate in romanica; domnilor inspectori itm care aiti facut dosarul penal dormiti linistiti pe perna stiind ca ati trimis dintr-un singur pix un om la inchisoare?vi se da si prima peste acest lucru?pact, mare pacat, de acest om care face inchisoare pentru care alti cu fapte mai grave scapa basma curata!constiinta e curata dl inspectori de itm cta?
6
5
Daca va investigati mai bine puteati sa constatati ca sesizarea a fost facut de ITM Constanta iar inclupatul a folosit muncitori fara forme legale pe I.I Vanoaga Nicolae si nu pe Sc Nikos Design Construct.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102