REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Patronul unui bar din Bălcescu a încercat să cumpere protecţia unui poliţist cu 600 de lei

Patronul unui bar din Bălcescu a încercat să cumpere protecţia unui poliţist cu 600 de lei

Replica API 8 august 2013 | 00:00 135

Reţinut pentru dare de mită

Reţinut pentru dare de mită

Mita continuă să facă victime la Constanţa! După ce Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut "curăţenie" în două cazuri, unul referindu-se la Bacalaureatul de la Mangalia şi cealaltă la rectorul Univeristăţii Ovidius, iată că de data aceasta este vorba de un patron de bar, poliţiştii prinzându-l în flagrant. Mai exact, întrucât s-au găsit mai multe nereguli la localul său, bărbatul a mers la Postul de Poliţie din Nicolae Bălcescu şi a vrut să dea suma de 600 de lei pentru a nu se dispune măsurile legale. A fost prins în flagrant de către Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore, la data de 6 august 2013, faţă de inculpatul Stelică Dămăşaru, în vârstă de 45 de ani, din Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în urma unui control efectuat de organele de poliţie la data de 5 august 2013, la barul său din comuna Nicolae Bălcescu, când au fost constatate nereguli, la data de 6 august 2013 inculpatul s-a prezentat la Postul de poliţie Nicolae Bălcescu, unde i-a promis lucrătorului de poliţie constatator o sumă de bani, pentru ca acesta să rupă documentul de constatare a neregulilor depistate şi să nu dispună măsurile legale. Întrucât agentul de poliţie a sesizat imediat organele de urmărire penală cu un denunţ, la aceeaşi dată de 6 august 2013, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, delegaţi de procuror în acest sens, l-au depistat în flagrant pe inculpat în sediul Postului de poliţie Nicolae Bălcescu când a remis suma de 600 de lei poliţistului denunţător, cu scopul ca denunţătorul să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu. "Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul Ministerului Public.

Oficial, ce spune Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa

La data de 06.08.2013, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa (S.J.A.), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe numitul D.S., administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce îi oferea suma de 600 lei, agentului de poliţie B.C.M., ajutor şef de post în cadrul Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu, din judeţul Constanţa pentru a nu-i întocmi lucrare penală privind unele fapte de natură economică, constatate cu ocazia efectuării unui control în ziua de 5.08.2013. În fapt, în seara zilei de 5.08.2013 agentul de poliţie B.C.M. cu ocazia unei sesizări, s-a deplasat la un bar din localitatea Nicolae Bălcescu unde a constatat mai multe contravenţii şi infracţiuni, sens în care l-a invitat pe administratorul barului cu documentele societăţii, a doua zi, la sediul postului de poliţie pentru cercetări. În dimineaţa zilei de 6.08.2013, numitul D.S. s-a prezentat la sediul postului de poliţie, fără documentele solicitate, şi a încercat să-i ofere agentului de poliţie B.C.M. o sumă de bani neprecizată, dar în care puteau fi observate mai multe bancnote cu cupiura de 5, 10, 50 şi 100 lei, cu scopul ca acesta să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, sumă pe care a refuzat-o precizându-i verbal să revină în jurul orei 14.00. La data de 6.08.2013, orele 11.30 poliţistul a depus denunţ la S.J.A. Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Ca urmare, ofiţerii S.J.A. Constanţa sub coordonarea procurorului desemnat, au organizat flagrantul, ocazie cu care, D.S. a fost prins în timp ce îi oferea poliţistului suma de 600 lei. În prezent, numitul D.S. este cercetat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Menţionăm că agentul de poliţie B.C.M. este promoţie 2012 şi a participat la activitatea de informare pe linie de prevenire a corupţiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369