REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Patronul unui local din Mangalia susţine că a fost POSEDAT de un DEMON şi vrea să fie EXORCIZAT

Patronul unui local din Mangalia susţine că a fost POSEDAT de un DEMON şi vrea să fie EXORCIZAT

Replica API 9 septembrie 2016 | 19:19 624

DETALII DIN „CULISE”! Cum l-a apucat „nebuneala”

DETALII DIN „CULISE”! Cum l-a apucat „nebuneala”

Marian Hriscu

Întâmplare de-a dreptul şocantă la Mangalia! Este vorba despre scandalul ce s-a lăsat cu înjunghieri, de la localul La Creţu Fresh Fast Food, când patronul, Marian Hriscu, şi-a atacat un angajat. Inculpatul a fost condamnat definitiv, însă, la una din şedinţele de judecată, detalii uluitoare au ieşit la suprafaţă. Spre exemplu, persoana pe care a atacat-o cu un cuţit îi este rudă, iar Hriscu trăia mereu cu impresia că este... „furat”. Acesta se enervase tocmai pentru că afinul său plecase pe timpul verii la un alt local, lăsându-l cu „lupii”. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere şi putem spune că ar putea fi desprinse din filmele horror. La audieri, inculpatul a spus că a fost posedat de un demon şi a cerut să fie exorcizat.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, din data de 23.12.2015, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marian Hriscu, în stare de arest preventiv, pentru tentativă la infracţiunea de omor. Prin actul de inculpare, potrivit rolii.ro, în fapt, din probatoriul administrat a rezultat că persoana vătămată, Robert Valentin, şi inculpatul sunt afini, un frate al inculpatului fiind căsătorit cu sora persoanei vătămate, iar în virtutea relaţiilor de familie inculpatul a angajat-o pe persoana vătămată la localul său tip fast-food, fără ca între ei să existe conflicte. Singura lor neînţelegere a constat în plecarea persoanei vătămate pe timpul sezonului estival 2015 la un alt local public decât cel al inculpatului, în condiţiile în care acesta din urmă se tot lamenta că este furat de angajaţi, însă după terminarea verii revenise la fast-food.

Psihiatrul i-a interzis să consume alcool, dar a băut 10 beri! I-a făcut cinste şi victimei!

Persoana vătămată a lucrat în tura de seară la fast-food, la data de 20 noiembrie 2015, până aproape de miezul nopţii, iar inculpatul a sosit la local în jurul orelor 17.00, când a început să consume băuturi alcoolice, adică aproximativ zece sticle cu bere, deşi avea recomandare de la medicul psihiatru să evite consumul de alcool. Totodată, inculpatul i-a făcut cinste şi persoanei vătămate cu două beri, după miezul nopţii, când se închidea localul şi aceasta avea doar de făcut ordine pentru a doua zi. Potrivit declaraţiei lui Robert Valentin, inculpatul i-a adresat în cursul serii în două rânduri ameninţarea că îl va omorî, însă el a crezut că din cauza beţiei acesta proferează astfel de cuvinte şi nu le-a dat crezare, considerând că şeful său „aberează” ca de obicei. Mai târziu, în timp ce aduna tăvile de servire din local şi le ducea în bucătăria din spate, persoana vătămată s-a trezit intempestiv atacată cu cuţitul de inculpat, fără ca vreun gest anterior al acestuia să trădeze o astfel de manifestare. Deşi surprinsă de acţiunea violentă a inculpatului, instinctiv persoana vătămată s-a apărat, apoi s-a refugiat spre spaţiul de servire a clienţilor, unde a fost urmărită de inculpat cu cuţitul în mână, astfel că a fost nevoită să sară de câteva ori peste tejghea, înainte şi înapoi, ca să evite alte potenţiale lovituri de cuţit, în condiţiile în care uşa de la intrare era încuiată. În final, când inculpatul s-a oprit din atac, persoana vătămată a putut să treacă pe lângă el şi să iasă pe uşa din spate, apoi a cerut ajutor clienţilor de la localul alăturat, „Sufragerie”, astfel că a primit primul ajutor şi a fost transportat cu un autoturism la Spitalul Municipal Mangalia, unde a fost internată cu diagnosticul de politraumatism prin agresiune, plagă înjunghiată în regiunea cervicală laterală stângă şi plagă înjunghiată la faţa antero-externă a braţului stâng. Totul a fost confirmat de imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

La audieri, inculpatul a spus că a fost posedat de un demon şi a cerut să fie exorcizat!

Fiind audiat, Marian Hriscu a declarat că doreşte să fie cooperant, însă a invocat amnezia totală asupra incidentului cu persoana vătămată, explicând că atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice săvârşeşte fapte pe care le uită pur şi simplu ulterior. Mai mult, a învederat că la comiterea înjunghierii ar fi fost posedat de un demon şi că entitatea respectivă i-ar fi controlat psihicul şi de aceea el ar fi consumat alcool, adică vreo zece beri, apoi ar fi acţionat violent împotriva persoanei vătămate. Cu toate acestea, a precizat că nu are nici un motiv să conteste declaraţia acuzatoare a persoanei vătămate împotriva sa. În final, inculpatul a solicitat să fie supus unei exorcizări a Bisericii Catolice şi unei expertize psihiatrice, în condiţiile în care s-a stabilit că în anul 2008 acesta a fost internat în secţia de psihiatrie Palazu Mare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu diagnosticul de tulburare psihotică acută şi la externare medicul îi recomandase să evite consumul de alcool.

Prin raportul de expertiză medico-legală psihiatrică din data de 21 decembrie 2015 al Serviciului Județean de Medicină Legală s-a conchis că inculpatul este diagnosticat actualmente cu tulburare mixtă de personalitate (paranoid și dissocial), iar că atât în prezent, cât și la data săvârșirii infracțiunii și în raport cu aceasta, discernământul este/a fost păstrat, precum și că nu se impun măsuri de siguranță medicală față de inculpat. Astfel, el a fost condamnat la 5 ani cu executare, decizie rămasă definitivă în mai.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102