REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Patru avioane Hornet ale Forțelor Aeriene din Canada participă la misiuni la Mihail Kogălniceanu

Patru avioane Hornet ale Forțelor Aeriene din Canada participă la misiuni la Mihail Kogălniceanu

Replica API 24 august 2017 | 00:00 219

Patru aeronave CF 188 Hornet, ale Forțelor Aeriene Canadiene au sosit la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Aeronavele au ajuns duminică, 20 august, și urmează să participe la misiuni de poliție aeriană, sub comanda NATO. Cele patru avioane, alături de Detașamentul canadian Air Task Force România, din care fac parte 135 de militari, piloți și personal tehnic, vor executa misiuni alături de partea română pentru următoarele patru luni. „Misiunile desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție și a celei de descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între forțele aeriene române și canadiene”, au precizat autoritățile.

Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței. Forțele Aeriene Canadiene iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance. Operațiunea Reassurance se referă la acțiunile militare desfășurate de Forțele Aeriene Canadiene, începând cu anul 2014, în cadrul măsurilor NATO de asigurare și descurajare în estul și centrul Europei.

Forțele Aeriene Canadiene se află la a doua misiune în România, după cea executată în perioada aprilie-august 2014, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. În timpul acelei misiuni, au fost angajate în exerciții multinaționale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilității între forțele aeriene ale României și Canadei.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce este asa de greu de priceput? In caz de nasoale,cei care au de ce si pentru ce sa se bata,o vor face. Unde? Pai falosind un teritoriu si asa lasat in paragina,subdezvotlat,cu lideri care isi disperetuiesc poporul, dar care poate asigura ulterior sclavi si terenuri fertile pentru redresarea invingatorilor.La urma urmei marile puteri vor ce e mai bine pentru ele insele. Si cativa oameni de la noi la fel,tradeaza tara pentru folos propriu,fara interes pentru cei multi,dusi cu zaharelul inclusiv la propriu.La dracu',mai cititi istorie,nimic din felul de a fi al ,,umanitatii'' nu s-a schimbat.
1
0
Iar incep sa zboare pe deasupra orasului facand zgomot si Poluare , parca am fi asediati . Pe noi nu ne ataca nimeni ,dar cand ti se baga in cap ideea asta toata ziua incepi sa crezi si fugi repede in America sa cumperi armament de cateva miliarde de dolari iar industria noastra o lasa varza .
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614