REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patru bărbaţi, dintre care unul din Constanţa, reţinuţi într-un dosar de furt de petrol

Patru bărbaţi, dintre care unul din Constanţa, reţinuţi într-un dosar de furt de petrol

Replica API 16 iunie 2013 | 00:00 107

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Călăraşi, iar o alta are interdicţie de a părăsi ţara, într-un dosar furt de produse petroliere din conductele magistrale care tranzitează judeţele Călăraşi, Vrancea, Galaţi şi Prahova, prejudiciul fiind de 200.000 de lei

Patru bărbaţi, dintre care doi din judeţul Prahova, unul din municipiul Constanţa şi unul din Bucureşti, au fost prinşi în flagrant la data 15 iunie, în localitatea Mărăşeşti, judeţul Vrancea, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-o conductă magistrală. La faţa locului a fost găsit un autotren adaptat special pentru disimularea conţinutului, care conţinea peste 20 de tone de produs petrolier sustras. Acţiunea s-a desfăşurat în sistem integrat, cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi BCCO Bucureşti - SCCO Giurgiu, SCCO Ialomiţa şi SCCO Ilfov, BCCO Constanţa, BCCO Ploieşti, BCCO Galaţi şi jandarmi din cadrul BSIJ Bucureşti şi IJJ Călăraşi, cu suportul logistic al SC Conpet S.A. (societate căreia îi aparţin conductele magistrale). Din cercetările efectuate în cauză rezultă că, modul de operare al grupării consta în achiziţia de terenuri, de regulă intravilane, unde montau instalaţii artizanale asupra conductelor magistrale ce transportă produse petroliere. Acestea erau ulterior racordate la conducte subterane care conduceau produsul petrolier sustras către locurile aflate în posesia suspecţilor. Ţiţeiul era transportat cu autotrenuri către diferiţi destinatari, de regulă societăţi comerciale, care activează în domeniul comercializării, transportării, prelucrării sau depozitării produselor petroliere, unde erau valorificate sub diferite forme.

Poliţiştii şi procurorii au identificat trei instalaţii artizanale cu ajutorul cărora se sustrăgeau produsele petroliere din magistrale, în judeţele Vrancea, Galaţi şi Călăraşi. Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I.. Prejudiciul stabilit până în acest moment se ridică la peste 200.000 lei, urmând ca în urma cercetărilor să fie stabilit cu exactitate. Activitatea suspecţilor a fost monitorizată din anul 2012. Poliţiştii au pus în aplicare 21 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi pentru audieri, procurorii DIICOT dispunând reţinerea pentru 24 de ore faţă de 4 suspecţi, iar faţă de un suspect au dispus măsura de a nu părăsi ţara.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367