REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patru călăuze şi cinci migranţi irakieni, opriți la frontieră

Patru călăuze şi cinci migranţi irakieni, opriți la frontieră

Replica API 6 noiembrie 2017 | 00:51 574

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au reținut cinci cetățeni irakieni, solicitanţi de azil în România, călăuziți de trei cetăţeni maghiari și un român, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele care îi călăuzeau pentru trafic de migranți.

În data de 4 noiembrie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmației – STPF Satu Mare s-a declanșat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat pe raza localității Oar, jud. Satu Mare, două autoturisme care staționau în apropierea frontierei de stat. Din acestea au coborât cinci persoane care s-au îndreptat înspre linia de frontieră, moment în care polițiștii de frontieră au procedat la reținerea acestora.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, ocazie cu care s-a constatat că persoanele care au coborât din autoturisme sunt cetățeni irakieni, trei adulți, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani și doi minori, cu vârste 6 şi 9 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit că în cele două maşini se aflau trei cetățeni maghiari și un român, care i-au călăuzit pe cei cinci, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, cetăţenii irakieni intenţionând să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetățenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei cetățeni maghiari și cetățeanul român pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

Totodată, pe numele celor patru persoane cercetate pentru trafic de migrați au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cind se vor lua masuri ferme sa nu mai vina tribalii acestia in Europa?
0
0
Bravo pol frontiera uite asa opriti bombele cu ceas aia daca intra in romania aia din irak siria etc intra si la ordin se detoneaza sunt niste indoctrinati de prostie stip inigranti refugiati plm in ei bag pula in refugiati
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367