REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Patru copii din Valu lui Traian au nevoie de ajutorul nostru, pentru a nu muri de foame! Video

Patru copii din Valu lui Traian au nevoie de ajutorul nostru, pentru a nu muri de foame! Video

Valentina CAMARA 10 decembrie 2022 | 00:00 2366

O familie cu patru copii din localitatea Valu lui Traian trăiește de pe o zi pe alta, mănâncă ce are sau ce primește de la oameni cu dare de mană și se îmbracă cu ce au. Nu visează la haine de firmă, la telefoane mobile sau tablete, oamenii își doresc doar o viață decentă, demnă de secolul în care trăim. Reporterii Replica au intrat în casa sărmanilor care, deși locuiesc într-un imobil care arată ca după război, este destul de îngrijită. Familia trăiește din alocația copiilor și din ajutorul social.

Casa familiei din Valu lui Traian

Asigurarea traiului de mâine este o misiune dificlă pentru o familie din Valu lui Traian, compusă din 6 membri. Adulții trebuie să asigure zilnic hrana celor patru copii, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani. Cu lacrimi în ochi, mama copiilor ne-a declarat că și-ar dori pentru cei mici un acoperiș sigur deasupra capului și siguranța zilei de mâine. 

Necesități sunt multe având în vedere că sunt 4 copii minori, toți școlarizați, 3 la școală și unul la grădiniță. Necesități sunt de la A la Z, având în vedere situația noastră materială și ca locație și ca necesități a minorilor sunt multe, eu nu am cum să fac o listă. Pentru copii cel mai importat este să aibă un acoperiș asigurat deasupra capului și siguranța zilei de mâine pentru că degeaba sunt eu prezentă dacă nu pot să le ofer în totalitate ceea ce au nevoie.”, a declarat pentru Replica, mama copiilor.

Familia locuiește, în prezent, într-o casă din localitatea Valu lui Traian, în condiții improprii, deținută de o rudă îndepărtată, însă această situație este doar temporară.

Casa are trei camere și o încăpere unde iau masa, dar unde au depozitate și lemnele de foc care au fost donate de către vecini pentru a nu îngheța. Chiar dacă situația materială nu le permite o casă decentă, aceștia au făcut din puțin, un loc al lor, un loc curat și îngrijit, unde intri cu drag.

Cum în ultima perioadă facturile au explodat, aceștia nu își mai pot permite plata facturilor care le depășește cu mult bugetul lunar.

Lunar, ajutorul social este împărțit doar pe facturile casei, iar alocația copiilor la un magazin din vecinătate care a ajutat familia ani la rând cu alimente și îmbrăcăminte.  

Alimentația săracă, lipsa condițiilor sanitare minime, îmbrăcăminte de calitate proastă și condiții improprii sunt principalele probleme care fac viata grea copiilor, cât și a părinților.

Oricine dorește să îi ajute pot suna la numărul de telefon 0733.812.907.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce ați pus nr de contact,nr persoanei care a tocat banii fam??puneți nr mamici
0
0
Sătean , da mi mesaj pe fbb sa mi zici mai multe despre caz.
0
0
În primarul rand doamna din filmare fumează și ea ,au avut un ANL dat de primărie pe care lau ars după care sau mutat .Concubinul muncește și îi creste copii ,ea fiind o mama lejera și fără chef de munca .Vrea casa de pomana da de muncit nu o întreabă nimeni cât a muncit .Mersi .
1
2
De ce nu se da numele si adresa pt ca am putea trimite direct pachet dansilor, eu una nu prea am incredere sa dau ceva la intermediari. Sau putem trimite bani pein posta direct lor sa.si cumpere ei ce au nevoie.
1
0
Poate află și domnul Mitroi, că este responsabil de această familie într-o măsură. Nu zic să dea bani de la el.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218