REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patru dosare penale la Constanța: primarul din Ciobanu, cercetat pentru coruperea alegătorilor!

Patru dosare penale la Constanța: primarul din Ciobanu, cercetat pentru coruperea alegătorilor!

Replica API 11 noiembrie 2019 | 00:00 326

Incidente în ziua votării

Incidente în ziua votării

Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat, la Constanța, cu o prezență de aproape 51%, din totalul de 623.193 de persoane cu drept de vot înscrise pe listele permanente votând 317.088 de alegători.

Pe parcursul întregii zile, au fost sesizate 33 de incidente, în 4 cazuri fiind deschise dosare de cercetare penală: unul pe numele unei femei care a vrut să voteze de două ori, altul pe numele unei femei care și-a fotografiat votul în cabina de votare și 2 dosare pe numele primarilor din Dumbrăveni, respectiv Ciobanu.

În cazul femeii care a vrut să voteze de două ori, polițiștii au reținut că incidentul s-a petrecut în secția de vot 112. O femeie, de 62 de ani, a încercat să voteze a doua oară la o altă secție de votare de pe raza municipiului Constanta cu vechea carte de identitate, pe care o declarase pierdută.

La Medgidia, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană ar fi încercat să își fotografieze buletinul de vot în timp ce se afla în incinta cabinei de votare din secția nr. 263. Sesizarea s-a confirmat, pe numele femeii de 47 de ani fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea confidențialității votului.

În ceea ce privește primarii PSD reclamați, situația se prezintă astfel: edilul Stelian Clinciu din Dumbrăveni a fost fotografiat oferind bani președintei secției de vot 440, situată din satul Furnica. Acesta a recunoscut că a oferit bani președintei, însă spune că au fost pentru mâncare. A oferit 150 de lei pentru toți membrii comisiei, în număr de 5. ”Le-am asigurat hrana, cum trebuie. Așa am făcut mereu. N-am avut posibilitatea acum să le luăm de mâncare și am dat 150 de lei președintei pentru mâncare”, a spus, pentru Replica, primarul Stelian Clinciu. Referitor la imaginile apărute în spațiul public, IPJ Constanța a comunicat faptul că s-a autosesizat și efectuează verificări cu privire la situația de fapt, fiind deschis dosar de cercetare penală.

La fel ca și în cazul de la Dumbrăveni, se pune întrebarea, în cazul de la Ciobanu: atât îi duce capul pe unii? Primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu a stat toată ziua în fața unei secții de votare, intrând în dialog cu lumea, promițând foloase materiale și exercitând, astfel, presiuni asupra cetățenilor, a arătat PNL într-o sesizare care a ajuns în atenția IPJ Constanța. Ba, mai mult, edilul a fost fotografiat în timp ce își instala un scaun în faț secției de votare, pentru a monitoriza situația. Dosarul deschis de oamenii legii se referă, în cazul lui Gurgu, la coruperea alegătorilor.

M.P., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Invidie mare are lumea ,indiferent cum a fost trecutul Primarului sau cine a fost ,important este prezentul si viitorul. Nici un primar in toti acesti ani nu a facut nimic pentru comuna,in schimb acest om proxenet etc.cum il numiti a schimbat foarte mult comuna Ciobanu . Mai bine fiecare sa se uite in gradina lui ,sau in gunoiul din varful ochiului decat sa se preocupe de altii .
0
0
Asteptam sa vedem solutia din dosar intrucat ni sa cam facut lehamite de felul in care POLITIA tergiverseaza dosarele pana cand nu mai au efect solutiile propuse. Daca se intervenea de cand s-a facut sesizarea altul era rezultatul alegerilor la Ciobanu.
2
0
Proxenetule ti-a sunat ceasul cu toate voturile tale.daca stai la psd te executa liberali.daca te duci la liberali te executa felix stroe.cum o dai nu e bine.tot la mititica ajungi.
9
1
Ba cat de ratardati sunt locuitorii din comuna Ciobanu sa aleaga pe infractorul asta primar si cat de jegoase sunt paridele politice sa sustina un astfel de cnadidat. Va meritati soarta.
7
1
e bine ca sa dat drumu la dosare, mai urmeaza multe
7
2
pai ce facusi bre nea primare?ai puso iar de un dosar penal?nu e bine bre dar ce vrei sa faci cate studii ai atata minte.oricum pregatestete de cei mai rau.
7
2
Foarte urat din partea lor.
6
0
Gurgu e disperat sa iasa ai lui, ca sa acopere prostiile care le face
9
0
Ala de Ciobanu este un proxenet. A chinuit zeci de tinere . A traficato si pe nepoata lui Dana lumea stie
10
0
La cum gandeste Gurgu lui nu i se pare ca a gresit cu ceva,de alte prostii ii e lui frica nu ca a promis Ciobanenilor ce bine vor trai deca o voteaza pe Viorica.
9
1
Problema care se pune este cum de accepta alegatorii sa le spuna cineva cu cine sa voteze.Acest primar care a ramas repetent de doua ori in opt ani de scoala pe care ii are,inseamna ca este mai Destept decat toti votantii pe care el ii indruma cu cine sa voteze.RUSINE CELOR CE VOTEAZA ASTFEL DE SPECIMENE.
9
0
Doamna mama lui fagadau, a votat?
9
2
Cel mai mare interlop
10
2
asta e un nenorocit mare , are multe pacate.
11
0
Asteptam cu interes anchetarea si pedepsirea, printr-o justitie dreapta acum va fi pedepsit.
10
0
Ala de la Ciobanu e primar?! Ce fata are!
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367