REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patru miniştri delegaţi părăsesc Guvernul. Trei dintre ei au făcut anunţurile pe Facebook

Patru miniştri delegaţi părăsesc Guvernul. Trei dintre ei au făcut anunţurile pe Facebook

Replica API 13 decembrie 2014 | 23:21 89

Răzvan Nicolescu, foto: Mediafax

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, şi-a anunţat, sâmbătă, pe Facebook plecarea din Guvern. Postul pe care îl deţinea Nicolescu nu se va mai regăsi în cabinetul pe care îl va propune Victor Ponta în Parlament, Departamentul pentru energie urmând să fie integrat în cadrul Ministerului Economiei.

Florin Jianu

Răzvan Nicolescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că pleacă din fruntea Departamentului pentru Energie, precizând că premierul Victor Ponta i-a comunicat că vrea ca Departamentul pentru Energie să fie reintegrat în Ministerul Economiei, care ar urma să aibă un ministru politic.

Mesajul postat de Răzvan Nicolescu pe Facebook:

„Am discutat, astazi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmeaza. Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept: lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei si numirea unui ministru politic.

I-am multumit pentru ca mi-a dat sansa sa fac ceva pentru Romania in aceste 10 luni. I-am comunicat ca nu ma intereseaza nici o alta functie publica in Romania si l-am rugat sa continue reformele incepute in energie: finalizarea straregiei energetice intrata in ultima sa faza, imbunatatirea eficientei companiilor de stat, cresterea transparentei si a integritatii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor in administratia care gestioneaza sectorul energetic.

Despre bilantul acestor luni, despre reusite si nereusite, dar si despre planurile mele de viitor.....in urmatoarele zile.

Un lucru e cert : voi continua ca Presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliu UE expirand in anul 2016. Aceasta pozitie nu are nici un fel de legatura cu sistemul de administratie din Romania".

Premierul Victor Ponta a declarat că, în cursul zilei de duminică, va avea loc o întâlnire a liderilor Coaliţiei pentru definitivarea structurii noului Cabinet restructurat.

"Mâine (duminică - n.r.) vom discuta despre structura Guvernului. Astăzi lucrăm la agenda de acţiuni prioritare pentru a o definitiva", a declarat Victor Ponta la sediul PSD, la finalul Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate.

UPDATE:

Încă un ministru, Florin Jianu, cel care se afla în fruntea IMM-urilor, şi-a anunţat azi retragerea din Guvernul Ponta. Şi de această dată decizia a fost făcută publică pe contul personal de Facebook. Jianu a spus că viitorii miniştri vor fi în totalitate oameni politici, ceea ce el nu este, anunţând, ca şi Nicolescu, faptul că portofoliul său, IMM-urile, va fi alipit Ministerului Economiei, notează MEDIAFAX.

UPDATE:

Si ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi-a anunţat demisia pe Facebook:

http://www.replicaonline.ro/demisiile-din-guvern-se-anunta-pe-facebook-201371/

UPDATE:

Ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, confirmă şi el că se află pe lista remaniaţilor, anunţă Antena 3 .

"Am avut o dicuţie cu premierul, am convenit de comun acord, ca urmare a acestor negocieri. Premierul nu avea nimic să-mi reproşeze, dimpotrivă (...)Sunt extrem de mândru că am făcut parte din acest guvern", a spus Bogdan Stanoevici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367