REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Patru proxeneţi au fost încătuşaţi în urma percheziţiilor DIICOT

Patru proxeneţi au fost încătuşaţi în urma percheziţiilor DIICOT

Replica API 4 aprilie 2015 | 00:23 297

Anunţuri de masaj erotic pe internet

Anunţuri de masaj erotic pe internet

Patru proxeneţi, care racolau femei, între care minore, şi le puneau să se prostitueze în două apartamente închiriate din municipiul Constanţa, au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare. Este vorba despre Iulian Mocanu, de 34 de ani, Ionel Ifrim, de 27 de ani, Cosmin Mârâie, de 28 de ani, şi Florin Dura, de 29 de ani.

Menţionăm că, pe 2.04.2015, poliţiştii BCCO, cu sprijinul lucrătorilor din Garda de Coastă, Brigada Mobilă de Jandarmi Tomis şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa au desfăşurat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, o acţiune pentru combaterea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Acţiunea a debutat cu punerea în executare pe raza municipiului Constanţa a 5 autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa, iar ulterior au fost conduse 10 persoane la DIICOT pentru audieri. Pe timpul perchezițiilor au fost identificate 4 victime minore, din care o minoră se afla în urmărire națională, fiind dispărută de la domiciliu. Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, faţă de 4 bărbaţi - respectiv Iulian Mocanu, de 34 de ani, Ionel Ifrim, de 27 de ani, Cosmin Mârâie, de 28 de ani, şi Florin Dura, de 29 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Din cercetări s-a stabilit că bărbaţii au acţionat, începând cu luna octombrie 2014, prin efectuarea de acţiuni de recrutare din judeţul Constanța și judeţul Tulcea, transportare şi primire a mai multor minore şi tinere în scopul exploatării sexuale a acestora, înlesnire a prostituţiei şi obţinerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea, asigurarea protecţiei tinerelor şi minorelor exploatate şi transportarea victimelor în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost. Pentru racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost suspecţii postau anunţuri cu aşa-zise oferte de masaj, dar şi cu oferte sexuale explicite însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor pe diverse site-uri şi în paginile cu anunţuri matrimoniale ale unor cotidiene locale - ediţie on-line. În cazul uneia dintre victimele minore s-a stabilit că a fost exploatată sexual, o perioadă, într-o țară din spațiul U.E.. Inculpații sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, fapte prev. şi ped. de art. 211 şi 213 din Codul Penal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102