REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Paul Mărășoiu vrea să impulsioneze piața imobiliară hotelieră de pe litoral

Paul Mărășoiu vrea să impulsioneze piața imobiliară hotelieră de pe litoral

Replica API 23 iunie 2016 | 00:00 525

“Hospitality Real Estate – Romanian Expo – Conference” este un eveniment organizat pentru piața imobiliară hotelieră de către firma de consultanță hotelieră Peacock G.H.M. Activitatea a constat într-o dezbatere și o expo-conferință vizând tranzacțiille cu proprietăți hoteliere, structurarea pieței de profil locale, organizarea eficientă a comunicării în acest domeniu, profesionalizarea abordării investițiilor, precum și securizarea finanțărilor. Astfel, participanții la eveniment au pus accentul pe multitudinea de proprietăți hoteliere de la malul mării, care au fost lăsate în paragină de ani buni și pe care proprietarii sunt reticenți să le vândă, din diverse motive. Specialiștii au atras atenția asupra faptului că sectorul de turism din țara noastră nu reușește să atragă investitori străini și că autoritățile locale ar trebui să se implice mai mult în această problemă.

La eveniment au fost invitați să participe proprietari, dezvoltatori, finanțatori, proiectanți, consultanți, operatori, bancheri și autorități locale și centrale. Activitatea a fost concepută sub forma unei sesiuni de dezbateri, în cadrul căreia au luat cuvântul atât reprezentanți ai industriei hoteliere, cât și firme de consultanță hotelieră și arhitecți. Scopul acestui eveniment este de a atrage atenția asupra asupra clădirilor abandonate și de a ajunge să se reducă numărul acestora fie prin motivarea proprietarilor să vândă, să închirieze sau să atragă capital străin pentru a recondiționa clădirile: ”Evenimentul a fost gândit ca o platformă de comunicare între actanții din piața de turism și activități în acest domeniu. Vrem să determinăm producerea unor acțiuni care trebuie făcute, să dezvoltăm planificări, proiecte zonale care să permită integrarea lor în programe de dezvoltare naționale”, a declarat Paul Mărășoiu, proprietarul Peacock Hotels Romania. Specialiștii spun că la momentul actual sunt foarte multe proprietăți hoteliere de vânzare pe litoral pentru că fie au fost cumpărate la un preț foarte bun și unii proprietari nu se pricepeau să le dea o întrebuințare adecvată, fie pentru că au fost cumpărate cu puțin timp înainte de criză sau au intenționat să folosească imobilele pentru a-și dezvolta alte afaceri.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614