REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Paula Seling a avut mână bună: Elena Tudor a câştigat Marele Trofeu

Paula Seling a avut mână bună: Elena Tudor a câştigat Marele Trofeu

Replica API 27 august 2012 | 00:00 112

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia l-a "inflamat" pe Moculescu?

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia l-a "inflamat" pe Moculescu?

Cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia s-a încheiat. Desfăşurat în perioada 23-26 august, la Teatrul de Vară Sojeva din Constanţa, evenimentul a reunit, la cele trei secţiuni de concurs, aproape 40 de solişti şi trupe. Iniţial, preşedintele juriului, Mădălin Voicu, anunţa că anul acesta festivalul nu va avea loc, întrucât Consiliul Judeţean Constanţa nu are bani. După o situaţie tensionată preţ de câteva zile, CJC a anunţat că tradiţia merge mai departe, instituţia judeţeană votând, duminică, inclusiv acordarea marelui trofeu al festivalului, în valoare de 5 mii de euro.

Iniţiatorul proiectului privind acordarea premiului cel mare, vicepreşedintele CJC Cristian Darie a fost cel care, duminică seara, a şi înmânat trofeul câştigătoarei - Rodica Elena Tudor. În timp ce Darie transmitea salutările preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, adresate publicului, juriului şi artiştilor, în culise se discuta despre "supărarea lui Horia Moculescu", câştigătorul locului I la Secţiunea Creaţie, cu piesa "Tăcerile din fier". Premiul, în valoare de 1.500 de euro, se va împărţi între compozitor (60%), interpret (30%) şi textier (10%). De aici, zice gura târgului, şi of-ul lui Moculescu, despre care se speculează că ar fi "negociat" inclusiv cu preşedintele juriului, Mădălin Voicu, să îi fie oferit marele premiu! Că e sau nu aşa, nu mai contează, şi revenim la marele premiu: Rodica Elena Tudor, cu piesa "Noapte caldă", compusă de Paula Seling. "Mulţumesc juriului, orchestrei şi profesoarei care m-a învăţat să cânt, dar şi Paulei Seling care mi-a compus piesa", a spus câştigătoarea, Rodica Elena Tudor. Mai departe, adăugăm că premiile la Secţiunile Interpretare, respectiv Creaţie au constat în: 1.500 de euro, locul doi - 1.000 de euro şi locul trei 500 de euro. La secţiunea Secţiunea Interpretare locul I a fost obţinut de Alexandra Şipoş, locul II - Mihaela Chişnencu, locul III - Adnana Bianca; Secţiunea Creaţie: locul I - Horia Moculescu, locul II - Irina Ionescu, locul III - Aurelian Temişan. La Secţiunea Rock, Trofeul "Teo Peter" a revenit trupei Addiction.

Mirela PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614