REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pavel i-a predat documentele lui Mototolea, noul şef al BCCO Constanţa

Pavel i-a predat documentele lui Mototolea, noul şef al BCCO Constanţa

Replica API 7 noiembrie 2013 | 00:00 1189

"Dacă îmi place aici, poate că voi rămâne mai mult de 6 luni"

"Dacă îmi place aici, poate că voi rămâne mai mult de 6 luni"

Pavel i-a predat documentele lui Mototolea, noul şef al BCCO Constanţa

Comisarul-şef Cornel-Georgian Mototolea a ajuns la Constanţa, unde este împuternicit la conducerea BCCO. Acesta a preluat activitatea lui Aurelian Pavel, retrogradat în urma controalelor făcute de Corpul de control al ministrului Stroe şi Poliţia Română. Mototolea a fost până acum şef al BCCO Galaţi. Miercuri, 6 noiembrie, comisarul a preluat o parte din documentaţie, aceasta fiindu-i predată de către Aurelian Pavel. Noul şef al BCCO Constanţa a acordat un interviu cotidianului "Replica" de Constanţa.

Reporter: Ce reprezintă pentru dumneavoastră această împuternicire?

Cornel Mototolea: Pentru mine reprezintă un vot de încredere din partea conducerii Poliţiei Române. Voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine şi să fac ceea ce am făcut şi la Brigada Galaţi, respectiv un semnal de alarmă pentru cei ce şi-au propus să încalce legea.

Rep.: V-aţi dorit acest post?

C.M.: Structura din care fac parte, respectiv Poliţia Română, deşi nu mai este militarizată, este totuşi cu statut special. Prin urmare, facem ceea ce trebuie. Că ne convine mai mult sau mai puţin asta nu contează foarte tare. Pentru mine este o meserie pe care o practic cu foarte mare plăcere. În afară de faptul că sunt, deocamdată, departe de familie, nu există nimic.

Rep.: De când sunteţi în Poliţie?

C.M.: Sunt absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 1997, profil Investigaţii Criminale. Până în 2003 am lucrat la serviciul de profil din cadrul IPJ Galaţi, compartimentul de muncă: infracţiuni comise cu violenţă. Din 2003 lucrez la structura de Crimă Organizată, la Antidrog, până în 2009. Din 2009 sunt şef al Brigăzii Galaţi.

Rep.: Aţi început de astăzi (miercuri - n.r.) să preluaţi documentaţia?

C.M.: Da, suntem în curs de predare, respectiv preluare de documente.

Rep.: Cum vi se pare la Constanţa? Activitatea ar fi mai grea decât la Galaţi?

C.M.: Deocamdată nu aş avea un punct de vedere, nu cunosc în totalitate situaţia operativă. Durează şi pentru mine.

Rep.: Aţi putea rămâne mai mult la şefia BCCO Constanţa decât cele 6 luni de împuternicire?

C.M.: Rămâne de văzut, probabil dacă îmi place oraşul, o să rămân mai mult. Probabil.

"Prin dispoziţie a inspectorului general, cu data de 4 noiembrie a.c., şeful B.C.C.O. Galaţi, comisarul-şef de poliţie Mototolea Cornel-Georgian a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa", a anunţat la acea dată Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române prin intermediul unui comunicat de presă. Tot cu aceeaşi dată, comisarul-şef de poliţie Suliman Lulu, şef al Serviciului Combaterea Traficului de Persoane din cadrul B.C.C.O. Galaţi, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367