REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pavelescu a venit la Constanţa să se facă de râs

Pavelescu a venit la Constanţa să se facă de râs

Replica API 27 aprilie 2015 | 06:47 181

Convenţie judeţeană de toată jena

Convenţie judeţeană de toată jena

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNŢCD), devenit gluma politicii naţionale, ţine cu tot dinadinsul să se menţină în catastrofă şi la Constanţa. Duminică, a avut loc o acţiune intitulată „convenţie judeţeană”.

De regulă, la un asemenea eveniment, vorbim de sute de persoane, cu organizare ireproşabilă, care să ducă la impunerea unui respect şi a unei imagini de prestigiu. Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a întrecut orice limită a penibilului, sub patronajul preşedintelui autoproclamat, Aurelian Pavelescu.

Ţapliuc, reales la al `nşpelea Congres

Amatorismul a atins apogeul în cazul votului, care poate fi catalogat în orice fel, numai democratic nu. În primul rând, Adrian Ţapliuc nu a avut contracandidat. În al doilea rând, cu excepţia a trei persoane, toate celelalte de pe lista candidaţilor la biroul judeţean, adică 18, sunt şi membre ale biroului municipal! În al treilea rând, oricine, dar absolut oricine, putea vota! Insigna de „delegat” s-a împărţit ca pâinea caldă, având astfel drept de vot oricine ar fi pus mâna, fără prea mari greutăţi, pe o mapă. S-au trezit cu buletine de vot şi reprezentanţii altor partide (!) şi presa şi orice gură-cască, fie şi nemembru de partid!

Un alt moment amuzant conţine reprezentanţii altor partide politice, invitaţi la eveniment. Îi amintim aici pe preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, preşedintele PRU Constanţa, Dumitru Bădrăgan şi preşedintele asociaţiei M10 Constanţa, Mihai Petre. Dintre toţi, Palaz s-a aflat în cea mai dificilă situaţie. A trebuit să prezinte un discurs mobilizator, pentru un partid de 0,89%, la ultimele alegeri. Din obligaţie politică evidentă, Palaz şi-a muşcat limba şi a avut un discurs pe care nici el nu l-a crezut, făcând referire la „figuri noi”, deşi erau aceiaşi membri apropiaţi ai unicului candidat, Ţapliuc.

„Sunt două partide pe care s-au “urcat” comuniştii. PNŢ-ul, cel mai vechi partid politic, care nu a acceptat niciodată colaborarea cu structurile comuniste, iar PMP, cel mai nou de pe scena politică, care nici cu noua formă de neocomunism, care se numeşte USL, pentru că USL trăieşte, nu a acceptat astfel de colaborări. Drumurile noastre în viaţă s-au întâlnit. Cred că suntem singurele partide, la ora aceasta, care, într-adevăr, există şi fac opoziţie pe scena politică. Sunteţi timoraţi de media. Multe din acţiunile pe care le facem au “embargo” pe presă, pentru că trusturile sunt deţinute de PSD şi PNL şi, atunci, avem o misiune grea de a lămuri electoratul şi de a-l face să înţeleagă că, de fapt, suntem alternativă pentru România. (…) Vă spun acestea pentru că este un blat la nivel naţional şi la nivel local. (…) Va trebui să vă mobilizaţi şi dumneavoastră, aşa cum PMP este mobilizat, să schimbăm ceva şi pentru Constanţa. Este un început. Din punctul meu de vedere, chiar dacă sunteţi un partid vechi, începeţi de la zero, azi! Prin alegerea unei conduceri care nu este dependentă de gruparea Mazăre - Constantinescu”, a spus Palaz, urmat la pupitru de Dumitru Bădrăgan.

„Într-o Constanţă care a trăit, din păcate, 15 ani de involuţie sub această camarilă a grupului Mazăre - Constantinescu, trebuie să ne reamintim faptul că politica trebuie făcută pentru oameni şi avem nevoie de o altă viziune, avem nevoie de implicarea tinerilor pe care îi văd astăzi în sală, alături de organizaţii care să arate faptul că în Constanţa dezvoltarea nu însemna turismul prin prostituţie, gândit de politicianul Radu Mazăre. Constanţa are alte valori, Dobrogea trăieşte într-un spaţiu multicultural de tradiţie, Dobrogea a reprezentat viziunea unui Rege care a înţeles ce înseamnă Portul Constanţa. În aceste condiţii, hai să ne gândim că, prin schimbare, vom aduce bunăstare atât celor care astăzi vor să păşească primii paşi în viaţă şi, ca absolvenţi, trebuie să găsească o dezvoltare industrială. Avem nevoie de o dezvoltare a agriculturii, pentru că România poate redeveni „grânarul Europei” şi avem nevoie de o retehnologizare a zonei”, a spus Bădrăgan.

De departe, entuziastul zilei a fost Mihai Petre. Primul care şi-a anunţat candidatura la Primăria Constanţa şi-a făcut show-ul, stârnind aplauze, spre satisfacţia fostului consilier judeţean.

Chesoi îl demolează pe Țapliuc. Ce document șoc a prezentat

Contraargumentele lui Tudorel Chesoi, liderul celeilalte „aripi” a „țărăniștilor” au venit în cadrul unei conferințe de presă, organizată în același timp cu „convenția” lui Pavelescu.

Chesoi a dat de pământ din nou cu legitimitatea lui Pavelescu și a prezentat declarațiile lui Țapliuc din timpul unei ședințe de partid, la startul campaniei din 2012, când acesta spunea că „PNȚCD nu mai există” și că ar fi „nebun dacă i-aș face campanie”. Același Țapliuc a fost reconfirmat, duminică, la șefia PNȚCD Constanța, aripa Pavelescu.

„Până unde poate să ajungă această rătăcire… devine chiar nu numai hilar, poate chiar mai mult. Un domn care, astăzi, va fi „ales”, „reales”, de oameni care nu reprezintă PNȚCD în acea adunare, într-o ședință de Birou Județean, când dumnealui era încă secretar județean al PNȚCD Constanța, citez din exprimarea dumnealui, ca poziție în timpul ședinței de Birou: „Domnul Țapliuc consideră că PNȚCD nu mai există și trebuie să fie nebun ca să mai facă campanie pentru partid”!”, a spus Chesoi.

De asemenea, pe 16 mai a.c., va avea loc Congresul PNȚCD, care va desemna o nouă conducere a partidului și care „îl va eclipsa pe Pavelescu”.

„Ne frământă și pe noi de mult timp și e o chestiune care ne deranjează cumplit. Și noi ne dorim, cu toții, să încheiem această degringoladă creată în mod artificial și parcă misionar din partea lui Aurelian Pavelescu. Orice lider de la orice nivel s-ar afla el, în momentul în care duci un partid sub 1%, la 0,89% sau cât a luat pe țară, ar fi rușinos să mai rămână în funcție. Iată că, pentru dumnealui, rușinea nu contează. Cred că se va finaliza eclipsarea totală a lui Pavelescu la Congres. Dumnealui cred că mai are nevoie de funcția asta doar pentru a mai apărea la televizor, considerând probabil că îl salută cineva pentru că e președinte declarat”, a mai spus Chesoi.

La Congresul din 16 mai, de la Constanța vor participa 39 de delegați cu drept de vot și alți 10-15 invitați.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102