REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Paznicul Bursuc din Agigea s-a reprofilat: face evaziune şi ţepuieşte clienţii

Paznicul Bursuc din Agigea s-a reprofilat: face evaziune şi ţepuieşte clienţii

Replica API 12 septembrie 2011 | 00:00 225

Şi-a deschis firmă de storuri să înşele clienţii şi statul

Şi-a deschis firmă de storuri să înşele clienţii şi statul

Un agent de pază din Agigea, după ce a fost dat afară de mai multe firme pe unde a fost angajat, s-a gândit să se reprofileze şi şi-a făcut o firmă. Numai că, prin intermediul acesteia, nu face altceva decât să tragă ţepe. În speţă, este vorba despre Adrian Bursuc, un tânăr şi neliniştit paznic, care, ultima dată a fost angajat la "Romnaţional" şi păzea eolienele de la Cogealac, după care s-a gândit că ar fi păcat să nu facă nişte bani şi din "altceva", că doar aşa face tot românul.

Bărbatul avea o firmă înfiinţată în 2007, în Agigea, SC Veronique Design 2007 SRL, trecută pe numele soţiei, Veronica Bursuc, având ca obiect de activitate "comerţ cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc". Nu se ştie ce a produs şi pe unde, însă în luna mai a acestui an, o persoană, A.F. din Constanţa, a apelat la serviciile firmei, pentru a-i face storuri la uşile şi ferestrele casei. Pentru această lucrare, Bursuc a perceput, ca valoare a serviciilor, suma de 5.000 de lei, pe 4 mai, urmând a-şi îndeplini obligaţiile ce-i reveneau în termen de maxim o lună, adică până pe 4 iunie. A încasat banii, fără a elibera vreo chitanţă sau factură, după care dus a fost. Peste o lună a venit din nou să ceară bani, pe motiv că nu calculase bine contravaloarea lucrării, asta fără a mişca vreun deget până atunci. Beneficiarul tot insista să vină şi să înceapă treaba, însă individul l-a tot amânat, găsind tot felul de motive. "Mi-a zis o dată că i-a murit bunica şi că mătuşa este cam bolnavă - mi-a dat de înţeles că urmează un alt deces în familie. Pe urmă a început ba că e soare, ba că plouă, ba că e sărbătoare sau că fabrica i-a măsurat greşit dimensiunile şi a trebuit să returneze materialele. Mă rugam de el să vină să înceapă lucrarea, asta după ce încasase banii, fără a elibera chitanţă", ne-a declarat păgubitul. În fine, acesta s-a dus, la începutul lunii august, la Poliţia Agigea, unde a depus plângere împotriva lui Bursuc şi firmei sale. Chemat la audieri, Bursuc a recunoscut că a luat banii, dar a promis că îi va restitui. Potrivit păgubitului, a început a doua rundă de promisiuni şi amânări, invocând aceleaşi motive ca şi prima dată. Ultimul termen stabilit, privind restituirea banilor, a fost joi, 8 septembrie, la care, binenţeles, nu a venit. Prin urmare, partea păgubită este hotărâtă să meargă mai departe, mai ales că este vorba despre un concurs de infracţiuni: una de înşelăciune, în dauna avutului privat, şi una de evaziune fiscală, în dauna bugetului statului, dat fiind că, neeliberând chitanţă şi factură, în contabilitate nu a fost înregistrat nimic, iar aceste fapte ar putea să-l coste pe Bursuc mult mai mult decât a încasat.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367