REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Paznicul Hazur, victima unei evaziuni cu cereale regizata de Bahaian?

Paznicul Hazur, victima unei evaziuni cu cereale regizata de Bahaian?

Replica API 18 decembrie 2010 | 00:00 83

Cercetat in cazul disparitiei asistentei Luminita Magdalena Calin,

Cercetat in cazul disparitiei asistentei Luminita Magdalena Calin,

Noutăţi în cazul asistentei universitare care a dispărut acum mai bine de o săptămână, Luminiţa Magdalena Călin. Din păcate, femeia nu a fost găsită, în ciuda căutărilor disperate demarate de familie şi de Poliţie. Veştile sunt însă legate de poliţistul Cristian Zbenghea din Nicolae Bălcescu şi Ion Hazur, paznic sau comunitar - probabil nici el nu mai ştie, dacă luăm în considerare prezentările pe care şi le face pe site-urile de socializare. Astfel, cei doi sunt cercetaţi pentru modul defectuos de a acţiona în cazul femeii pe care au urmărit-o - spun ei pentru că ar fi circulat cu farurile stinse, noaptea -, dar apoi au abandonat-o în câmp fiindcă, tot ei spuneau, "a ţipat, s-a tăvălit pe jos şi a rupt-o la fugă". Fratele Luminiţei Călin a depus plângere împotriva celor doi, în timp Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa se autosesizase şi demarase propriile verificări.

Dincolo de toate acestea... surpriză! Ion Hazur, care se afla în patrulare cu poliţistul Cristian Zbenghea, este o mai veche cunoştinţă a cotidianului "Replica" de Constanţa. În luna iulie a acestui an, cotidianul "Replica" scria despre mai multe firme fantomă, descoperite de Garda Financiară Constanţa, care prejudiciaseră bugetul de stat cu peste 37 de miliarde de lei vechi, prin evaziune fiscală cu cereale. Una dintre firme era SC Top Construct Media SRL din Medgidia, care a vândut cereale în valoare de 5.313.112 lei către o altă firmă din Constanţa, fără a evidenţia veniturile obţinute, păgubind astfel bugetul de stat cu 1.562.681 lei. Legat de această societate, "Replica" arăta, în premieră, că este administrată tocmai de... Hazur, poliţist al Primăriei Nicolae Bălcescu, la acea dată.

Hazur: "Sunteţi niste mincinoşi şi niste excroci (sic!) (...) am căzut în plasa acestor mafioţi care-i protejează statul român"

Top Construct Media SRL a fost înfiinţată în martie 2006 de către Camelia Clinciu, de 30 de ani şi Marian Răzvan Clinciu, de 31 de ani, ambii din Medgidia, bărbatul fiind cercetat de poliţişti pentru o evaziune fiscală comisă şi prin intermediul SC HGS Vectra SRL. În septembrie 2008, Top Construct Media este trecută pe numele lui Ion Hazur, care devine astfel unic asociat şi administrator, calitate în care a produs evaziunea de peste 15 miliarde descoperită de Garda Financiară. Ion Hazur, născut pe 07.07.1970 în Bucureşti, are buletin de Ovidiu şi locuieşte în comuna Nicolae Bălcescu. Evazionistul Hazur s-a "deconspirat" de bună voie pe mai multe site-uri de socializare. Hazur a mers până acolo încât a pozat în uniforma de poliţist, lângă şi în maşina de poliţie a primăriei, fotografii postate apoi pe diferite site-uri, pentru a impresiona femeile. De altfel, Ion Hazur se prezintă mândru ca "soldat/poliţist/ofiţer de securitate", omiţând însă şi calitatea de evazionist, relata, în iulie, cotidianul "Replica". În replică, Hazur ne transmitea, la acea dată: "Sunteţi niste mincinoşi şi nişte excroci (sic!) din ce spuneţi voi acolo nimic nu este realitate, adică nu eu sunt cel care am fraudat statul şi nici nu am efectuat nici o tranzacţie cu cereale, singurul lucru adevărat este că eu sunt administratoruil firmei respective care am preluato fără să ştiu ce au făcut foşti administratori, şi sunt unul din mulţi alţi care au căzut în plasa acestor mafioţi care-i protejează statul român şi au legături până sus, iar de vreţi sa aflaţi adevarul contactaţimă". Cu "durere în suflet", facem precizarea că nu am reuşit să luăm legătura cu Hazur, însă comentariul acestuia, recunoaştem, ne-a amuzat peste măsură. Pe de altă parte, umblă vorba "prin târg" că Hazur a cam picat la mijloc în afacerea cu cereale care ar fi fost coordonată, la un moment dat, de celebrul Sergiu Băhăian. Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218