REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PDL cere demisia lui Oprescu şi retragerea proiectului Roşia Montană: "Aţi văzut câtă lipsă de responsabilitate?"

PDL cere demisia lui Oprescu şi retragerea proiectului Roşia Montană: "Aţi văzut câtă lipsă de responsabilitate?"

Replica API 9 septembrie 2013 | 00:00 90

Şedinţa Biroului Permanent Naţional, la Constanţa

Şedinţa Biroului Permanent Naţional, la Constanţa

Liderii democrat-liberalii s-au reunit sâmbătă, în Mamaia, la şedinţa Biroului Permanent Naţional. La finalul discuţiilor, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut demisia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în urma tragediei în care un copil de 4 ani a murit sfâşiat de câini maidanezi. De asemenea, Blaga a solicitat premierului Victor Ponta retragerea proiectului privind Roşia Montană din Parlament. "Sorin Oprescu trebuie să îşi dea demisia. Nici în ceasul al 12-lea nu a fost în stare să-şi asume răspunderea, să zică dacă e albă sau neagră. Iar USL adoptă, ca de obicei, aceeaşi poziţie, din moment ce a blocat legea din Guvernul Boc care rezolva problema câinilor maidanezi", a declarat Blaga. În altă ordine de idei, preşedintele PDL l-a atacat pe Ponta în privinţa proiectului Roşia Montană: "Aţi văzut câtă lipsă de responsabilitate? Guvernul va avea o imagine şi mai proastă, din moment ce premierul Ponta spune una, iar deputatul Ponta spune alta. Ponta nu a întrebat Parlamentul de CF Marfă, nici când a renunţat la 400 de milioane de euro datoria Rompetrol. Acum, pentru a scăpa de responsabilitate, transformă comisiile parlamentare în foruri decizionale", a spus Blaga.

"Este adevărat că economia nu merge bine în România, că avem din ce în ce mai mulţi şomeri, că în fiecare zi dau faliment 50 de firme, că premierul încearcă să acopere găurile din buget prin majorarea a 28 de taxe şi impozite. Dar nu am avut niciodată un proiect de lege căruia să-i lipsească 10 avize. Până şi ministrul lor de Justiţie spune că nu e nevoie de acest proiect", a adăugat pedelistul. Pe de altă parte, Vasile Blaga a anunţat că toţi cei care doresc unificarea dreptei au sprijinul PDL, dar că unificarea se poate face doar în jurul PDL. La rândul său, fostul ministru al Justiţiei, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu a afirmat: "Victoria dreptei fără un PDL puternic este imposibilă. Misiunea noastră este acum să întărim partidul. Fără generozitatea politică a PDL, multe n-ar fi existat pe actuala scenă politică". Predoiu a vorbit şi despre Portul Constanţa, opinând că trecerea acestuia la autorităţilor locale va încuraja corupţia, pe care premierul Victor Ponta nu se grăbeşte s-o eradicheze: "Activitatea din Portul Constanţa este crucială pentru economia României. De aceea, trebuie să se desfăşoare sub imperiul legii, iar premierul trebuie să se asigure de respectarea legii. Dacă nu acţionează împotriva corupţiei din port, este complice. Trecerea portului la autorităţile locale favorizează corupţia". Corupţia din port a fost prezentată BPN al PDL şi de către senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele pedeliştilor constănţeni. Chiru a declarat, la finalul şedinţei, că a prezentat colegilor săi ilegalităţile comise de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu şi protejate de Guvernul Ponta, legate de nava Flaminia, afacerea digului de larg şi pavilionul românesc. Tot în cadrul şedinţei BPN, a fost făcut public şi un sondaj de opinie potrivit căruia PDL este a doua forţă politică a ţării. "Am prezentat o analiză sociologică, care arată un PDL puternic, al doilea partid din România, cu 18%. Asta nu trebuie să ne facă aroganţi, dar ne oferă dreptul de a fi respectaţi. PDL participă singur la europarlamentare, ce va fi după aceea vom vedea. Se va duce o campanie internă în partid pentru desemnarea candidatului la preşedinţie, pe care îl vom şti după 1 decembrie", a spus Blaga.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218