REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PDL Constanţa, când n-are de lucru, se face de râs cu tentative de puci

PDL Constanţa, când n-are de lucru, se face de râs cu tentative de puci

Replica API 22 noiembrie 2011 | 00:00 236

Organizaţia de Tineret reacţionează ciudat după "ruptura" Chiru-Petre

Organizaţia de Tineret reacţionează ciudat după "ruptura" Chiru-Petre

Ieri seară, tinerii din PDL Constanţa au ieşit să bea o bere, să se răcorească, după ce organizaţia lor a fost cât pe ce să asiste la un "puci". S-a încercat înlăturarea preşedintelui organizaţiei de tineret, Mihai Petre, povesteau ei. Tentativa a ieşit aproape din faşă, mai exact din momentul în care liderul organizaţiei a dat ochii cu Dorin Opreanu, Ionuţ Fântănă, Costin Avătavului, Mihai Tararache, Constantin Gudu, Alexandra Bulz şi restul biroului de conducere al organizaţiei, şi le-a solicitat să-şi dea demisiile. Nici unul dintre potenţialii "revoluţionari" nu a dorit să-şi semneze demisiile, prin urmare înlăturarea liderului de la tineret mai are de aşteptat.

Din câte se pare, Mihai Petre fusese informat că ieri urma să aibă loc un "puci". Faptul că a intrat tare în tineret, a amânat ideea. Ca explicaţie a solicitării demisiilor, facem precizarea că înlocuirea unui preşedinte poate avea loc în două moduri: convocarea unui Consiliu de Coordonare Judeţean (lucru greu de înfăptuit) sau demisia a jumătate plus 1 din Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei, fapt ce ar fi dus la dizolvarea acelui BPJ şi convocarea alegerilor. Dar de ce tentativă de puci? Ei bine, se discută despre o rupere a relaţiilor între preşedintele organizaţiei de la judeţ (seniori), Christian Gigi Chiru, şi liderul judeţean al organizaţiei de tineret, Mihai Petre. De asemenea, se mai comentează că Gigi Chiru ar încerca acum să scape de Mihai Petre, inclusiv prin instigarea unor tineri împotriva acestuia. Facem o paranteză: amintim că Mihai Petre a ajuns preşedinte la tineret după ce, la alegerile pentru desemnarea conducerii acestei organizaţii, contracandidaţii lui s-au retras, unii dintre ei sfătuiţi de Chiru. Între timp, au avut loc şi alte alegeri în organizaţia de la PDL, la un alt palier, moment în care opiniile celor doi au început să nu mai coincidă. Şi continuăm pe tema "ruperii" relaţiei: Mihai Petre a început să fie văzut ca un "Gică-contra". Şi nu ar fi prima dată. Acelaşi Mihai Petre a ajuns, pe vremea când preşedinte al PDL Constanţa era Mircea Banias, să nu se mai înţeleagă nici cu acesta. Probabil că seniorilor le este greu să "digere" şi o altă opinie. Nu este însă de omis nici faptul că Mihai Petre este văzut din ce în ce mai mult ca un personaj prea apropiat de prefectul Claudiu Palaz, căruia i se reproşează, pe la colţuri, că are tendinţa de a se "băga" în problemele acestui partid. Întrebat de cotidianul "Replica" despre speculaţiile cu privire la "puci" şi la desfăşurarea şedinţei, Mihai Petre nu a dorit sa comenteze decât că: "În politică este posibil orice şi nu mă mai miră absolut nimic". El a recunoscut că a avut loc şedinţa, dar a precizat că pe ordinea de zi au fost discutate alte teme, ca de exemplu iniţierea unor acţiuni specifice sărbătorilor: "Organizaţia de tineret are în plan câteva acţiuni dedicate copiilor". Pentru a contrabalansa "poveştile" lui Petre pe tema mai-sus menţionată, am făcut apel şi la opiniile altor participanţi la şedinţa de ieri, care ne-au precizat: "A fost o situaţie tensionată şi probabil că numai de asta nu mai avea nevoie PDL-ul, că şi aşa ne privesc cei de la centru ca pe nişte nimeni. Poate ne trezim excluşi ca pe vremea nepoţilor lui Dănuţ Moisoiu".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218